» Отдых » Новости туризма

Балканські країни - в числі самих популярних напрямків відпочинку

    всего 84291 отеля

Балканські країни - в числі самих популярних напрямків відпочинку

Країни балканського регіону залучають все більше туристів з Росії. Про це свідчать дані національних статистичних служб Болгарії, Чорногорії, Сербії, Боснії і Герцеговини.

Зокрема, національний статистичний інститут Болгарії відзначає зростання російського турпотоку на 13,3%, до 221 тисячі осіб за минулі сім місяців (195 тисяч - роком раніше), повідомляє РІА "Новости".

Потік російських туристів в Сербію і Боснію і Герцеговину залишається невисоким, але їх частка за цей час істотно зросла. Так, Сербію у січні-липні відвідали 14 тисяч туристів з РФ, що на 20,9% більше, ніж роком раніше. У Боснії та Герцеговині за сім місяців був зареєстрований лише 881 гість з Росії, однак це число на 72,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

І ще один рекордний зростання турпотоку демонструє чорногорське напрямок. За останні сім місяців тут побувало 118 000 росіян, що на 65% більше, ніж у 2010 році. Гості з Росії залишаються в Чорногорії другими за чисельністю, поступаючись тільки туристам з Сербії.

Трохи раніше і Росстат представив свою статистику. У число 39 найпопулярніших напрямів першого півріччя увійшло тільки дві балканські країни, Болгарія та Чорногорія, з 115,3 тисячі і 55 тисячами росіян відповідно. При цьому якщо Болгарія другий рік поспіль утримує 14-у позицію рейтингу, то Чорногорії вдалося піднятися на сходинку вище, до 20-го місця.

Цікаво, що на 13-е місце Росстат помістив Кіпр, а на 19-е - Великобританію. Таким чином, балканські країни займають впевнену позицію серед найпопулярніших напрямків для подорожей наших туристів.
05 сентября 2011, 16:14





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт