» Отдых » Новости туризма

Куба, Мексика і Домінікана - найпопулярніші країни Латинської Америки

    всего 84291 отеля

Куба, Мексика і Домінікана - найпопулярніші країни Латинської Америки

Латинська Америка досі є екзотичним і маловідомим туристичним напрямом для російських туристів. З кількох десятків країн регіону росіянам широко відомі лише Куба, Мексика і Домінікана: саме вони в першому півріччі 2011 року показали найбільш вражаючі темпи зростання прибуттів туристів з Росії.

Інтерес до цих країн зумовлений, у першу чергу, наявністю прямих рейсів з Росії. Деяку роль відіграє і візові режими (так, в Домінікану і на Кубу росіянам віза не потрібна, а в Мексику вона оформляється швидко і легко). Однак візове питання вирішальним таки не є: так, візи не потрібні в Аргентину, Колумбію і ряд інших латиноамериканських держав. Але відсутність зручної і недорогий авіаперевезення стримує зростання турпотоку за цими напрямами.

Сталий авіасполучення між Росією і Кубою та вживаються урядом Рауля Кастро зусилля з розвитку туризму забезпечили зростання турпотоку з Росії, повідомляє BuenoLatina. ru. За даними Національного Бюро Статистики Куби (Oficina Nacional de Estadisticas, ONE), в першій половині 2011 року країну відвідали 38,4 тис. росіян, що на 67,3% перевищує торішні показники. Росстат ж нарахував і зовсім 106%-ве зростання, що в цілому збігається з думкою російських туроператорів.

Останнім часом туристичні влади Куби взяли курс на розширення пропозиції. Тут активно розвивається не тільки пляжний відпочинок, але і подієвий та екскурсійний туризм. Також варто відзначити історичні зв'язки між нашою країною і Кубою, що сприяє підтримці інтересу до Острова Свободи на високому рівні.

Для більшості росіян Домініканська Республіка залишається кращим напрямком пляжного відпочинку на Карибах. За інформацією Центрального Банку Республіки (Banco Central de la Republica Dominicana), з Росії за перші півроку в країну прибули 53,7 тис. туристів, зростання по відношенню до аналогічного періоду 2010 року становить 55,2% (+65,4% за даними Росстата).

І, нарешті, за даними Міністерства туризму Мексики, число мандрівників з нашої країни за півроку виросло тут на 57,6%. Разом з тим, Мексика приймає значно менше росіян, ніж Домінікана і Куба: за весь 2011 рік кількість гостей з Росії очікується на рівні 50 тисяч осіб. Але, на відміну від двох найближчих "конкурентів", Мексика тільки почала завойовувати російський ринок. Ще кілька років тому отримати туди візу було вкрай складно, в результаті щорічний турпотік тримався на рівні всього лише чотирьох тисяч чоловік (2007 рік).

Назва "Латинська Америка" було введено французьким імператором Наполеоном III як політичний термін. Латинська Америка, разом з Індокитаєм, розглядалися тоді як території в сфері особливих національних інтересів Другої імперії. Цей термін спочатку означав ті частини Америки, в яких розмовляють на романських мовах. В даний час до Латинській Америці відносять 33 держави, а також 19 заморських територій Великобританії, Нідерландів, США та Франції.
02 сентября 2011, 21:07





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт