» Отдых » Новости туризма

Її Величність Королева «подала» туристам новий круїзний лайнер імені себе

    всего 84291 отеля

Її Величність Королева «подала» туристам новий круїзний лайнер імені себе

На урочистій церемонії інавгурації в Саутгемптоне Глава британського монаршого будинку охрестила своїм ім'ям і титулом новий круїзний лайнер, який так і називається «Queen Elizabeth».

Зійшов зі стапелів італійської верфі «Фінкатьері» (Трієст) зразок в стилі арт-деко, втілити в його інтер'єрах, обробці, мозаїках і канделябрах, корабель покликаний уособлювати «золотий вік» круїзного мореплавання.

Сьогодні лайнер виходить в свій хресний рейс до Канарських островів. Не більше півгодини пішло на те, щоб продати всі квитки, ціни на які варіювали від 2. 500 до 25. 500 доларів США.

Корабель, будівництво якого обійшлося власникові приблизно в 588 млн. доларів, має 16 палуб. На 12 з них будуть розміщуватися туристи (більше 2. 000 чоловік).

Водотоннажність в кількості 82. 000 тонн не дозволяє «Королеві Єлизаветі» змагатися з «важковаговиками зразок лайнера« Oasis of the Seas »(вантажопідйомність 204,000 тонн), який може прийняти на борт 5. 400 пасажирів. У довжину лайнер перевищує 300 метрів, тобто уздовж його борту спокійно вмістяться 36 лондонських автобусів. А висота (бл. 56 м) підносить його над колоною Нельсона, що на Трафальгарській площі.

Це вже третій лайнер, що носить ім'я нинішнього британського монарха. Перший лайнер з'явився в 1938 році, друга «Королева Єлизавета» було спущено на воду в 1967 році. В обох випадках церемонія хрещення проходила на річці Клайд.

Нинішній лайнер від «Cunard» адресований тим, хто ностальгує за прекрасною епосі круїзного туризму, коли обов'язковим атрибутом була величезна бальна залу і декілька ресторанів з їх офіційними вечірніми церемоніями і суворим дрес-кодом, забороняли, зокрема, чоловікам, з'являтися на порозі без строго чорного краватки.
13 октября 2010, 08:41


Тэги: Круизный лайнер Queen Elizabeth





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт