» Отдых » Новости туризма

Ryanair зробила платними вже чверть рядів у літаку

    всего 84291 отеля

Ryanair зробила платними вже чверть рядів у літаку

Європейська бюджетна авіакомпанія Ryanair зробила платними останні два ряди в салоні. Тепер забронювати місце на 32-33-м рядах коштує 10 євро або фунтів стерлінгів (на протяжних маршрутах - наприклад, на Канарські острови - 15 євро або фунтів). На думку перевізника, ці місця дають можливість вийти з салону в числі перших, так як Ryanair майже в усіх аеропортах ставить трап не тільки в носі, але і в хвості літака.

Ryanair, по всій видимості, стала першою в світі, додумати брати плату не тільки за перші (це досить широко поширено), але і за останні ряди в салоні. Ця авіакомпанія взагалі відома фантастичної винахідливістю по частині додаткових зборів, деякі з яких існують тільки у неї.

Втім, вихід з салону в числі перших має значення тільки в тому випадку, якщо літак прибуває до телетрапів або пасажири йдуть до терміналу пішки. Якщо ж в аеропорту прибуття використовується автобус, то особливих переваг таке розміщення не дасть.

У Ryanair пасажири, увійшовши в салон, займають будь-які сподобалися їм місця. Це є частиною політики компанії щодо прискорення обороту літаків: ті, хто прагне встигнути зайняти найкращі крісла, не спізнюються на посадку. Резервують ж місце або купують право на пріоритетну посадку (воно коштує 5 євро і не включає бронювання конкретного місця) мають можливість першими увійти в літак.

Всього в літаках Ryanair платними стають тепер уже вісім рядів, тобто чверть загального числа. Перші два ряди визнані більш вигідними, оскільки з них можна швидко покинути літак, а ряди 16 і 17 мають трохи збільшена відстань від впередістоящего крісла. Крім того, за гроші компанія пускає і на ряди 5 і 15 - з дивною мотивуванням " ці місця популярні серед сімей, груп і бізнес-пасажирів ". Разом платними стали 45 місць з 189. Оскільки бажаючих купувати конкретне місце за 10-15 євро зазвичай буває не так багато, на інших 24 рядах можна очікувати більш щільною розсадки пасажирів.

Нагадаємо, що основний конкурент Ryanair - нещодавно відкрила польоти до Росії компанія easyJet - підійшла до питання інакше. Вона тепер вказує місця при реєстрації на рейс. Бажають вибрати якесь конкретне крісло повинні заплатити за це відносно невелику суму в 3 фунти або 4 євро. Але перші ряди коштують дорожче і у easyJet.
24 апреля 2013, 20:51





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт