» Отдых » Новости туризма

Німеччина затримує паспорта індивідуальних туристів на місяць

    всего 84291 отеля

Німеччина затримує паспорта індивідуальних туристів на місяць

При подачі документів на візу до Німеччини туристам слід мати на увазі, що паспорт затримається в посольстві мінімум на чотири тижні. При цьому жодної інформації про збільшення термінів розгляду документів Німеччина на свій сайт не поміститься. Проте здобувачі з Москви, Санкт-Петербурга і Єкатеринбурга говорять одне і те ж: після здачі візової заявки очікувати рішення доводиться близько місяця.

Черги за візами до Німеччини - звичне явище протягом багатьох останніх років. Саме для того, щоб прискорити роботу з документами, країна створила візові центри. Але їхні фахівці не приймають рішення з видачі віз або відхиленню заявки; вони всього лише перевіряють комплектацію необхідних документів, а потім передають їх до консульського відділу посольства. У всіх аналогічних випадках з іншими країнами наявність такого посередника дозволяє оформляти дозвіл на в'їзд в строк: у мандрівників зберігається можливість не поспішаючи і дешевше отримати візу, звернувшись безпосередньо в дипмісію, або ж оперативно подати заявку через візовий центр, сплативши додатковий сервісний збір, і отримати паспорт через звичну для візового процесу тиждень.

Але у випадку з Німеччиною та її візовими центрами виходить, що турист переплачує за можливість швидко подати документи, а потім вони " встають " в ту ж чергу, що і при зверненні безпосередньо в дипмісію. Варто відзначити, що в даний час консульський відділ посольства цієї країни в Москві веде запис на прийом на 12 липня ; це - рекордно довга черга. При цьому ФРН - чи не єдина шенгенська країна, принципово видає туристам, навіть самим благонадійним, багаторазові візи строго під дати поїздки - схоже, турпотік з Росії цікавить німців дуже мало.

Нічим іншим пояснити настільки довгий термін розгляду документів не можна. Ті консульства, які також приймають рішення по візі протягом тривалого часу (наприклад, очікування фінської візи в Петербурзі в ці дні - мінімум три тижні), принаймні, видають потім багаторазові візи на півроку або рік. Ті дипмісії, які розуміють, що затримають паспорта клієнтів надовго (наприклад, консульство Великобританії), дозволяють туристу залишати документ на руках, приносячи його лише у момент прийнятого рішення щодо візової заявці, - це дозволяє шукача спокійно подорожувати в очікуванні результату. Затримка ж Німеччиною паспорти на місяць робить здобувача практично невиїзним з Росії.
24 апреля 2013, 15:31





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт