» Отдых » Новости туризма

Google запустив новий сервіс пошуку авіаквитків

    всего 84291 отеля

Google запустив новий сервіс пошуку авіаквитків

Найбільший у світі інтернет-пошуковик Google запустив новий сервіс пошуку авіаквитків різних компаній, які обслуговують внутрішні рейси у США.

Як повідомляється, новий сервіс Flight Search - це перший продукт Google, створений на базі програмного забезпечення від розробника ITA Software, операцію з купівлі якого інтернет-компанія закрила в квітні після тривалого антимонопольного розслідування.

Варто відзначити, що такі розробки можуть дати Google суттєву конкурентну перевагу - у 2009 році на частку ITA Software припадало близько 65% всіх проданих через інтернет авіаквитків.

Принципова відмінність нового сервісу від існуючого пошуку Google по авіарейсів - в гнучкій налаштуванні параметрів та миттєвої адаптації результатів пошуку до зміненого запиту, а також у можливості порівняти кілька варіантів подорожі.

Відзначимо, що серед параметрів пошуку - приблизний час рейсу, краща авіакомпанія, вартість квитка, тривалість рейсу, кількість пересадок і міста, в яких вони будуть проводитися. Пошук інтегрований з картографічним сервісом Google Maps і відображає не тільки аеропорт вильоту, але і найближчі до нього аеропорти.

У новому сервісі можна забронювати обраний рейс, однак при натисканні кнопки Бронювати пошуковик переводить його на сайт авіакомпанії. Google особливо відзначає, що шукає рейси тільки на базі запиту користувача, а авіакомпанії не отримують переваги в пошуковій видачі, навіть якщо вони є рекламодавцями Google.

Між тим, в даний час пошук працює тільки для ряду внутрішніх авіарейсів США, однак Google планує найближчим часом розширити його і на інші напрямки. Російські користувачі можуть вже зараз за допомогою нього забронювати рейси в США, однак коли буде реалізований пошук рейсів з урахуванням російських аеропортів, не повідомляється.

Разом з тим, як зазначає news. com. au, новий інтернет-сервіс, тільки запустили, продемонстрував прикру помилку: мандрівник, побажавши потрапити в Нью-Йорк, може побачити в списку аеропортів прибуття Всесвітній торговий центр (World Trade Center, WTC), а саме Вежі-близнюки, ще 10 років тому зруйновані терористами.
14 сентября 2011, 17:31





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт