» Отдых » Новости туризма

Серенгеті ризикує позбутися свого неповторного надбання

    всего 84291 отеля

Серенгеті ризикує позбутися свого неповторного надбання

Візитна картка Національного парку Серенгеті (Танзанія) і одне з найбільш захоплюючих природних явищ у світі - найбільша на планеті міграція зебр і антилоп гну, здається, недовго буде радувати погляди туристів. Місцева влада готуються розгорнути велике дорожнє будівництво. Магістраль, яка «розріже» північну частину природоохоронної зони, з цілком природних причин, не дозволить тваринам вільно переміщатися по савані.

З року в рік танзанійський заповідник Серенгеті стає місцем паломництва 90. 000 туристів, більшість з яких приїжджають сюди, щоб своїми очима простежити за унікальним видовищем - найбільшої в світі міграцією дикої фауни. Близько півтора мільйонів зебр, антилоп гну, газелей і скупчень хижаків одним суцільним масивом рухаються на північ. З квітня, коли в савані закінчується сезон дощів, і по червень тварини переміщаються ближче до заплави річки Мара. У вологих землях її дельти завжди багато їжі.

Незважаючи на все це, в 2005 році влада країни виступили із заявою, в якому оприлюднили плани будівництва 33-мильної автомагістралі і найбільшої транспортної розв'язки, яка з'єднає два порти на східному узбережжі - найбільший танзанійський місто Дар-ес-Салам і озеро Вікторія. Без сумніву ключовий і життєво важливий проект, з одного боку, покладе край вільної міграції мешканців Серенгеті. І це неминуче.

Більшість громадських організацій вже виступило із засудженням проекту дорожнього будівництва, старт якого намічений на 2012 рік. Представники ЮНЕСКО, Всесвітнього товариства збереження видів та Лондонського зоологічного товариства звернулися до уряду Танзанії з настійним закликом переглянути намічені плани. На думку багатьох, будівництво магістралі в південній (замість північній) частині заповідника не тільки дозволить заощадити значні кошти та полегшити побут місцевих жителів, але і не загрожуватиме міграційному процесу.

До цих пір залишається незрозумілим, слухають чи влади всім цим відозв, коли настане момент прийняти остаточне рішення. Одне ясно вже сьогодні: «північний шлях» згубно позначиться на існуванні мільйонів тварин, що населяють Танзанію.
13 октября 2010, 09:24





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт