» Отдых » Новости туризма

Вогонь спалив дотла курорт на узбережжі Занзібару

    всего 84291 отеля

Вогонь спалив дотла курорт на узбережжі Занзібару

Руїни і попіл - все, що залишилося від всесвітньо відомої школи дайвінгу та декількох прибережних курортів зі знаменитими одноповерховими віллами-«бунгало» острові Занзібар, що в Танзанії. У прах звернулися і розташовані тут же приватні будинки. Трагедія сталася в минулий четвер, коли прийшов з океану ураганний вітер розметав тліючі уламки пожежі, які опинилися в підсумку на трикутних дахах «макути» розташованого по сусідству туристичного співтовариства і спав споруди дотла. Хоча пожежних і не можна було звинуватити в нерозторопності, їм з лишком дісталося від розгніваних до крайнього ступеня люті туристів і місцевих жителів, які спостерігали за тим, як прибула на місце катастрофи єдина пожежна машина, не встигнувши почати роботу, тут же виявилася без води, а потім і зовсім загрузла в якійсь «дірі», попрямувавши до сусіднього океану, щоб поповнити те, що так швидко закінчилося.

Всього пару-трійку тижнів тому аналогічний пожежа на протилежному узбережжі острова спалив пляжні житлові споруди і невеликі туристичні резиденції. Проте пожежа, що вибухнула в минулий четвер, завдав набагато більш потужний удар, зруйнувавши відразу декілька, готелів, що складаються з бунгало, конференц-зали, дайвінг-центру, а магазини і технічні споруди у дворах.

До цих пір відсутня яка-небудь інформація про вартість загиблого майна, а також про те, чи було воно застраховано на випадок пожежі та руйнування. Зате неухильно множаться чутки з приводу того, що могло стати причиною низки недавніх пожеж, у тому числі і нинішнього. У числі версій фігурують несправність електропроводки, необережне поводження з вогнем на кухні, а також диверсія і підпал.

Місцеві ЗМІ цитують туристів, які проживали в зруйнованих бунгало, які говорять, що пожежа знищила усе їхнє майно, що залишилося в згорілих дотла кімнатах. Поки що ніхто не виступив із заявою про те, скільки триватимуть відновлювальні роботи та будівництво нових вілл на місці зруйнованих вогнем.
21 сентября 2010, 16:38





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт