» Отдых » Новости туризма

МЗС заспокоює, що українцям не загрожує біометрія на в'їзді до Європи

    всего 84291 отеля

МЗС заспокоює, що українцям не загрожує біометрія на в'їзді до Європи

У Міністерстві закордонних справ вітають набрання чинності Візового кодексу Євросоюзу з 5 квітня 2010 року.

"Слід вітати вступ в силу Візового кодексу ЄС, як документа, який уніфікує візову політику", - заявив журналістам в ході прес-клубу Спеціальний посланець консульського відділу МЗС Сергій Альошин.

За його словами, цей документ передбачає чітку процедуру оскарження та можливості подачі апеляції в разі відмови у видачі візи.

Крім того, документ передбачає необхідність рівного і гідного ставлення до заявників, без будь-якої дискримінації.

У свою чергу прес-секретар МЗС України Сергій Саєнко додав, що багато нововведення Візового кодексу не стосуються України.

Зокрема, українцям як і раніше треба буде платити 35 євро за шенгенську візу, а що стосується взяття біометричних даних при оформленні візи, то Україна не належить до країн міграційного ризику, тому це питання не стоїть.

Що стосується послуг посередників при оформленні візи, то в МЗС запевняють, що при бажанні громадяни України можуть відмовитися від послуг посередників і оформляти візу своїми зусиллями, звернувшись у відповідні консульства.

Також в МЗС повідомили, що найближчим часом Україна і ЄС повинні визначити дату засідання спільного візового комітету, на якому розглянути відповідність положень угоди про спрощений візовий режим і візового кодексу.
02 апреля 2010, 20:11


Тэги: визы, новый визовый кодекс, шенген, шенгенские визы





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт