» Отдых » Новости туризма

Курорт Шамоні пропонує цілорічний відпочинок

    всего 84291 отеля

Курорт Шамоні пропонує цілорічний відпочинок

Щорічно французький курорт Шамоні приймає 2,5 мільйона туристів. Тим не менш долина настільки обширна, що завжди можна знайти відокремлені місця, запевняють представники курорту. Крім того, тут прекрасно розвинена сфера не тільки зимового, але й літнього відпочинку

Долина Шамоні тягнеться на 16 кілометрів через низку сіл, між якими курсує безкоштовний автобус. Головні канатні дороги працюють цілорічно, надаючи туристам доступ на вершини гір.

З верхньої станції Егюй-дю-Міді (Aiguille du Midi, висота 3842 метри) спускаються чотири стежки для піших прогулянок. Звідси ж можливі польоти на парапланах. Підйомник Les Grands Montets взимку піднімає гірськолижників до самого початку траси "Біла долина", а влітку тут доступні прогулянки по горах і до льодовиках, альпінізм і скелелазіння. У загальній складності в Шамоні - 350 кілометрів розмічених доріг для прогулянок. Велика кількість маршрутів пропонується для походів, які можуть тривати тиждень і навіть більше.

На підйомники Aiguille du Midi, Brevent, Flegere, Le Tour, а також на фунікулери Le Montenvers і Montblanc діє квиток Multipass. Його вартість на один день для дорослого туриста влітку 2010 року складе 49,5 євро, на 2 дні - 55 євро, на 6 днів - 105 євро і так далі. Дітям від 4 до 15 років і дорослим старше 60 років надаються знижки. Існують також сімейні пропозиції.

Альпінізм на Монблані - одне з найпопулярніших занять. Місцева школа альпіністських гідів в найближчі роки планує організувати російськомовну секцію, і тоді можна буде виходити на маршрут з російськомовним гідом.

Всюди в горах є туристичні притулки і навіть гірський офіс з туризму, де можна прямо на місці отримати всю необхідну інформацію про стан маршрутів, дізнатися їх протяжність і складність. Там же можна зареєструватися перед виходом на маршрут.

У горах навколо Шамоні можна лазити по каньйонах, спускатися по гірських річках, літати на парапланах і повітряних кулях - останнє особливо популярно у молодят. Є кілька термальних джерел, а сім'ї з дітьми чекають в дитячому парку пригод.

Готель Majestic в Шамоні чудово підходить для проведення конференцій та інших ділових заходів. У містечку Ле-Пра (Le Praz) біля підніжжя Монблану з травня по листопад відкрито гольф-поле з 18 лунками.

Крім того, на курорті працюють альпійський музей, виставковий зал і музей кристалів. А любителі екскурсій можуть відправитися в розташовану неподалік столицю Савойї - Шамбері, а також в красиві міста Ансі (Annecy) і Івуар (Yvoire).
01 апреля 2010, 12:07


Тэги: Франиция, Шамони





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт