» Отдых » Новости туризма

Названі найпопулярніші у росіян новорічні напрямки

    всего 84291 отеля

Названі найпопулярніші у росіян новорічні напрямки

Росіяни, самостійно бронюють готелі, для відпочинку в новорічні канікули найчастіше вибирають Росію, Прибалтику і Фінляндію. А більшість тих туристів, які користуються послугами турфірм, на новорічні свята поїдуть в Єгипет, Таїланд та ОАЕ.

Російський сервіс онлайн-бронювання готелів Oktogo. ru склав рейтинг найбільш популярних напрямків на Новий рік. Десятка найпопулярніших країн для самостійних новорічних подорожей практично не змінилася в порівнянні з минулим роком. На першому місці - Росія: готелі для самостійних подорожей на батьківщині бронює 20% туристів. На Естонію припадає 12% бронею. Третє місце у Фінляндії та Латвії - тут збираються відпочити по 10% користувачів сервісу. По 4% туристів забронювали готелі в Литві, Німеччині, Чехії, Італії, Іспанії і Таїланді.

Перша десятка країн для новорічного відпочинку збігається не перший рік. У компанії вважають, що це пов'язано в першу чергу з бажанням росіян заощадити на проїзді до місця проведення канікул. Однак кількість новорічних напрямків неухильно зростає: зараз у списку бронювань на Новий рік готелі з більш ніж 70 країн світу, це на третину більше, ніж у минулому році.

Росіяни в основному планують відправитися в новорічну подорож 2 або 3 січня. Більшість самостійних мандрівників бронюють готелі в Росії, Фінляндії і прибалтійських країнах на одну-три ночі, тобто загальна тривалість поїздки становить від 2 до 4 днів. Більш тривалі подорожі - на період від 6 до 8 днів - бронюються в Німеччину та Чехію. На весь святковий період з урахуванням Різдва і Нового року заброньовані поїздки в Таїланд, Італію та Іспанію, а також в Мексику і Домінікану.

Бажаючі провести канікули в Росії найчастіше подорожують до Санкт-Петербурга (51%) і Москву (26%). Решта бронювання готелів - в історичних містах на північному заході Росії, в її Центральному окрузі і на Уралі. У Прибалтиці більшість онлайн-бронювань зроблено в столичних містах: Таллінн, Рига і Вільнюс. У Фінляндії з великим відривом лідирує Гельсінкі, також росіяни планують відпочивати в Еспо, Лаппенранта і Рівному.

Найдорожче новорічний відпочинок російським туристам обійдеться у Фінляндії - середня вартість ночі проживання в готелі складе 3800 рублів. Далі йдуть Росія та Естонія (3400 рублів за ніч), Латвія (2800 рублів) і Литва (2100 рублів).

За даними Oktogo. ru, новорічні свята поза рідного міста проводять менше 10% жителів Росії. Причому більшість з них - жителі великих міст, включаючи Москву, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Новосибірськ, Красноярськ і Казань. Для самостійних подорожей велике значення має зручність авіасполучення. Половина тих, хто їде на новорічні канікули, вибирає пакетні тури з відпочинком в теплих країнах, а інші мандрівники самостійно планує свою відпустку. Найчастіше це пізнавальні поїздки по європейських містах і відпочинок на гірськолижних курортах.

У свою чергу Асоціація туроператорів Росії (АТОР) провела опитування туристичних компаній з метою з'ясувати переваги організованих туристів на новорічні свята. За результатами опитування росіяни, які користуються послугами туроператорів, вважатимуть за краще провести Новий рік на пляжі, а найбажанішим напрямком став Єгипет.

Незважаючи на безперервні вуличні виступи, зіткнення поліції і демонстрантів на головній площі Каїра і рекомендацію МЗС РФ не покидати курортних зон Єгипту, ця країна найбільш популярна у російських туристів, охочих зустріти Новий рік за кордоном. За відомостями турагентств, число бронювань не тільки не зменшилася, але й зросла.

Другим за популярністю новорічним напрямком став Таїланд. Багато вибирають також відпочинок в Об'єднаних Арабських Еміратах, на Кубі та в Домінікані. Виріс попит і на Туреччину. Любителі гірських лиж найчастіше купують тури в Австрію, Італію, Францію і Болгарію.
03 декабря 2012, 14:55





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт