» Отдых » Новости туризма

Повстання в Єгипті. Опозиціонери розгромили відділення правлячої партії

    всего 84291 отеля

Повстання в Єгипті. Опозиціонери розгромили відділення правлячої партії

Противники Президента Єгипту Мохаммеда Мурсі розгромили і підпалили відділення його партії Брати-мусульмани в ряді єгипетських міст.

Одночасно в різних частинах країни проходять демонстрації за і проти підписаної в четвер президентом указу, який надає йому найширші повноваження. Прихильники Мурсі заявляють, що цей декрет є необхідною і тимчасовим заходом, спрямованої на захист завоювань революції, що поклала в минулому році край правлінню Хосні Мубарака. Проте ліберальні і секулярні об'єднання кажуть, що нові повноваження президента-ісламіста укупі з неможливістю оскаржити його рішення в жодній інстанції є прямою дорогою до нової диктатури.

Крім іншого, указ відкриває можливість для повторних процесів над людьми, яких раніше вже судили за загибель учасників протестів 2011 року, які призвели до повалення президента Мубарака.

Також указ позбавляє суди права розпустити конституційну асамблею, яка займається написанням нової конституції.

Опоненти Мурсі охарактеризували прийняття цього декрету як державний переворот. У столиці Єгипту Каїрі тисячі маніфестантів зібралися на площі Тахрір, щоб висловити невдоволення президентським декретом. Одночасно тисячі прихильників Мурсі зібралися біля президентського палацу. Деякі тримали в руках фотографії єгипетського лідера. Пізніше він з'явився перед своїми прихильниками, запевнивши їх у тому, що стоїть на сторожі політичної, економічної та соціальної стабільності.

За даними єгипетського державного інформаційного агентства Мена, в зіткненнях на одній з центральних вулиць Каїра поранення отримали три людини.
23 ноября 2012, 22:19





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт