» Отдых » Новости туризма

У барах Іспанії заборонять курити

    всего 84291 отеля

У барах Іспанії заборонять курити

Іспанські бари широко відомі серед туристів своїми веселощами, приємною атмосферою, доброзичливими відвідувачами, гарною музикою, тапас і тим, що в них можна палити. Проте незабаром ситуація зміниться.

З 2 січня 2011 року новий закон поставить Іспанію в один ряд з США, Великобританією і країнами Західної Європи: в місцевих барах, кафе і ресторану введуть повну заборону куріння, повідомляє Daily Mail. Рішення уряду ліквідувало останню лазівку для курців. До вступу заборони в силу в Іспанії можна було курити в барах, чия площа перевищувала 92 квадратних метра, а також там, де були виділені спеціальні курильні зони.

Від першої версії закону постраждали багато власників барів. Вони змушені були заборонити куріння в зв'язку з розмірами своїх закладів, і навіть постійні клієнти "змінювали" улюблених місцях.

Новий закон має урівняти всіх власників барів в Іспанії. Проте особливою популярністю він в країні не користується. Місцеві жителі вважають його занадто радикальним. Деякі з них стверджують, що закон негативно позначиться на туризмі. Іспанія залишалася останньою країною, де люди могли безбоязно палити в барах.

Представники ресторанного бізнесу впевнені: жорсткі заходи приведуть до того, що будуть втрачені 145000 робочих місць, а відвідуваність закладів впаде на 10%. Однак міністерство охорони здоров'я намагається заспокоїти їх інформацією про те, що в інших країнах, які взяли антитютюновий закон, не було настільки серйозних наслідків для туризму і бізнесу. Що стосується іспанських готелів, то поки їм дозволили залишати 30% номерів спеціально для курців.
05 ноября 2010, 20:51





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт