» Отдых » Новости туризма

Центральна Америка робить ставку на російський туризм

    всего 84291 отеля

Центральна Америка робить ставку на російський туризм

спрямувалися в минулому році у вільне падіння світовий туристичний ринок сьогодні демонструє ознаки одужання. У цьому зв'язку керівники туристичної галузі від Гватемали до Панами починають розсувати горизонти за межі обвалених західних економік, що породили глобальний дефолт, і позиціонуватися на російському напрямку, намагаючись саме тут знайти цілюще джерело, який забезпечить приплив заможних туристів. Cудя по рекордному пулу туроператорів, які представляли Росію на виставці-ярмарку «Central America Travel Market» (САТМ), яка пройшла в Гватемалі, що зароджується інтерес носить взаємний характер.

На думку Євгенія Жукова, який очолює туристичну компанію «Авіцена» (Санкт-Петербург), «Центральна Америка манить російських туристів своєю неизведанностью. Серед наших клієнтів є й такі, хто чимало помандрував по світу і жадає приміряти на себе роль першовідкривача », - продовжує пан Жуков, який став одним з восьми туроператорів, які взяли цього року участь у САТМ від Росії. «Серед 142-мільйонного населення нашої країни потенційні туристи складають чималу популяцію», - міркує він. «Не дивлячись на те, що середньостатистичний росіянин звик відпочивати у країнах Середземномор'я, сьогодні на нашому ринку зароджується інтерес до« незайманим »напрямками з іншого півкулі. З цієї точки зору, Центральна Америка, з її культурно-історичним минулим епохи майя, сонячною погодою і білосніжними пляжами має всі шанси привернути увагу топової російської клієнтели, яка буде готова її купити ». «Мої клієнти - люди освічені, начитані і віддають перевагу особисто відкривати двері в новий світ», - повідомив Жуков в інтерв'ю виданню «The Nica Times», продемонструвавши блискуче знання іспанської мови. «Мова йде про дуже заможних людях, які належать до еліти, а не до середнього класу. І таких, дуже багато ».

Анітрохи не применшуючи всього, сказаного Євгеном Жуковим щодо солідних розмірів цього перспективного ринку, додамо, що «вершки суспільства», про які йде мова, мають дуже убоге уявлення про те, чим багата і що готова запропонувати туристу Центральна Америка. Та й як інакше розцінити той факт, що кількість російських туристів, що відвідали цей регіон в 2009 році, вимірювалося такими мізерними цифрами, що їх навіть не вважали за потрібне включити в Загальний звід країн - джерел тургалузі, складений Об'єднаним туристичним управлінням Центральної Америки (SITCA). Простіше кажучи, Росія навіть не ввійшла в список 40 провідних туристичних ринків, що працюють з Центральною Америкою. Висловлюючись мовою всіх закоханих, що випробували раптово, що нахлинула інтерес один до одного Росія і Центральна Америка, поки що встигли обмінятися хіба що першим поцілунком.

«Попит на Центральну Америку ще не простежується. Ми приїхали сюди, щоб своїми очима побачити, що готовий запропонувати цей регіон і наскільки реально позиціонувати його на російському ринку і генерувати попит », - пояснює через перекладача російський журналіст Анатолій Ковальов. «Я особисто вважаю, що у цього регіону колосальні перспективи і чудове майбутнє».

«Плюс до всього, - продовжує Ковальов, - не слід забувати, що керівництво Російської Федерації проявляє величезний інтерес до зміцнення економічних і політичних зв'язків з Латинською Америкою. Наочне тому доказ - рішення вкласти 1. 6 млрд. доларів в будівництво атомної електростанції в Венесуелі. У цьому контексті російський прорив і на новому туристичному напрямку, яким є Центральна Америка, виглядає більш, ніж логічним ».

Щедра фінансова допомога з боку Росії обіцяна і Нікарагуа - однодумцю і найближчому союзнику Кремля в Центральній Америці часів холодної війни.

В ході проведеного в червні цього року візиту російської делегації в Манагуа, заступник Міністра закордонних справ Російської Федерації Сергій Рябков від імені керівництва країни назвав цифру 10 млн. доларів - такі пакетні інвестиції будуть направлені на розвиток транспорту, підтримку бюджету, науково-технічний прогрес, а також вкладені в енергетику, охорону здоров'я та освіту. Представник нашої країни також говорив про відновлення в колишньому режимі (два рази на тиждень) комерційних рейсом з Москви в Манагуа через Кубу.

З дружби і політичної взаємодії, розквіт яких спостерігається сьогодні в міжурядових відносинах, сандиністський держава витягує шляхи і способи активного просування країни на російському туристичному ринку, пропонуючи свої тропіки взамін крижаних зим.

Раніше в цьому році Інститут туризму Нікарагуа (INTUR) дебютував на Московській міжнародній виставці-ярмарку туризму. Тоді ж директор з маркетингу та реклами інституту Хуліо вигляді (Julio Videa) повідомив про намір свого відомства відкрити в Росії постійне представництво по справах туризму та зв'язків з громадськістю. Як зазначив відео, «INTUR» отримує масу запитів від російських журналістів і інвесторів, охочих відвідати Нікарагуа і вивчити туристичні пропозиції країни, особливо на такому напрямку, як спортивна риболовля.

Досить імовірно, що російські мультимільярдер захочуть оцінити Нікарагуа і регіон в цілому як інвестиційної площадки для розміщення і капіталізації своїх активів. Так, виданню «The Nica Times» вдалося з'ясувати, що в цьому році в Нікарагуа, Коста Ріку та Панаму навідався російський олігарх Роман Абрамович, чий особистий статок оцінюється в 11. 2 млрд. доларів. Кажуть, Роман Аркадійович сходив по трапу своїй знаменитій яхти.

Крім того, за словами Відео, «INTUR» намагається експлуатувати і ностальгічні почуття, пропонуючи багатоцільовий тур по Нікарагуа і Кубі росіянам з урахуванням їхніх політичних переконань.

  «Якраз зараз ми займаємося розвідкою ринку і пошуком нових союзників і партнерів в Росії», - повідав вигляді журналістам «The Nica Times». «З іншого боку, в самій Нікарагуа російських туристів і бізнесменів чекають привабливі умови і пропозиції. З персоналом теж проблем не буде, враховуючи, що у вісімдесяті роки минулого сторіччя ми сотнями відправляли студентів в Росію, де вони здобули вищу освіту і вивчили російську мову ».

Втім, Нікарагуа далеко не єдина країна, що вступила в боротьбу за любов російського туриста. Судячи з наявної інформації, в минулому році в Москві цілих чотири рази були помічені представники панамського уряду, улещують російських інвесторів. Не втрачають надію здобути прихильність російського ринку також Сальвадор, Гватемала і Гондурас.

На знак особливої поваги і спеціальних почестей в адресу росіян всі країни Центральної Америки (за винятком хіба що Коста Ріки) супроводили скасуванням обов'язковій туристичної візи.

Міністерство з туризму Сальвадора розробляє рекламно-інформаційні пакети, адресовані російському ринку і передують участь країни в московських туристичних виставках, намічених на наступний рік. Як повідомив міністр по туризму Наполеон Дуарте (Napoleón Duarte), він прийняв делегацію з 20 представників російського бізнесу, які висловили зацікавленість у розвитку туристичного ринку Сальвадора.

А додаткові прямі рейси в Центральну Америку з Мадрида, відкриті нещодавно компанією «Iberia Airlines», зі свого боку, полегшать і прискорять приїзд в цю країну і в цей регіон російських туристів. Зупинився Дуаерте і на переговорах з російськими авіакомпаніями, в ході яких розглядається можливість збільшення ними рейсів на Сальвадор.

«Що Розвивається російський ринок володіє колосальними перспективами в якості потужного джерела диверсифікації туристичної галузі Сальвадору і доходної статті бюджету на найближчу перспективу».

«У плані фінансової кон'юнктури, росіяни, які звикли витрачати значно більше середньостатистичного туриста, займають лідируючі позиції», - повідомив Дуарте в інтерв'ю «The Nica Times. А з урахуванням високих запитів, російський ринок забезпечить гарний стимул до підвищення рівня якості послуг нашої туристичної галузі », - додав Дуарте.

У розмову вступає Міністр з туризму Гондурасу Неллі Херес (Nelly Jerez), яка вважає, що острівні пляжі і багату культурно-історичну спадщину майя також здатні залучити сюди допитливих російських туристів.

«Сьогодні ми зайняті пошуком шляхів зміцнення зв'язків між туроператорами обох країн. Росіяни сьогодні багато подорожують, економіка на підйомі. Тому ми вважаємо, що нинішній час сприяє процесу інтеграції », - зазначила Херес в інтерв'ю все тому ж виданню. «Сонце і пляжі далеко не єдині наші достоїнства, що викликають інтерес у росіян. Таким же високим попитом користуються у них наша культура і народне мистецтво ».

Не сперечаємося, сьогодні спроби місцевого громадського харчування спішно почати переводити на російську мову свої меню можна вважати дещо передчасними. Але недооцінювати ситуацію теж ні до чого: адже недалекий той час, коли російське нашестя прийме вельми конкретні обриси.
03 ноября 2010, 14:01





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт