» Отдых » Новости туризма

Турпотік росіян за кордон скоротився до історичного мінімуму

    всего 84291 отеля

Турпотік росіян за кордон скоротився до історичного мінімуму

Виїзний турпотік з Росії в минулому році має найнижчі показники за останні 18 років. У Російському союзі туріндустрії 2015-й назвали найважчим за всю історію існування приватного туристичного бізнесу в нашій країні.

За минулий рік туроператори зіткнулися з різким падінням попиту на путівки за кордон, з фактичною забороною організованих поїздок до Єгипту і Туреччини, і були змушені скоротити польотні програми, звільнити частину співробітників і закрити безліч регіональних офісів.

За даними Росстату, потік російських туристів за кордон зменшився в 2015 році на 31% в порівнянні з попереднім роком. Це найзначніше падіння турпотоку з 1998 року.

Так, число росіян, що відвідали в минулому році Індонезію, знизилося на 96,6% , Туніс не дорахувався 83% туристів з Росії в порівнянні з 2014 роком, Домінікана втратила 82,5% росіян, Мексика - 66,5%, Марокко - 64,4%, Індія - 43,7%. Навіть в суперпопулярний Таїланд приїхало на 46% менше російських туристів, ніж роком раніше.

В Європі найбільше зниження показала Греція (-48%). Негативну динаміку продемонстрували Болгарія, Іспанія і Хорватія - мінус 41% кожна. Також в десятку європейських країн, які втратили найбільше туристів з Росії, увійшли: Мальта (-41,6%), Португалія (-40,4%), Чехія (-36%), Італія (-35,6%), Швеція (-38%), Австрія (-37,6%). Цікаво, що заборонені Туреччина і Єгипет втратили 19% і 28% російських туристів, відповідно.

Найбільш стабільну позицію займає Чорногорія, турпотік в яку з Росії скоротився лише на 7%. Мабуть, цій країні допомагає статус єдиного безвізового напрямки на середземноморському узбережжі, відзначають в РСТ.
10 марта 2016, 09:11





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт