» Отдых » Новости туризма

Держдеп США залишився незадоволений місцевими виборами в Україні

    всего 84291 отеля

Держдеп США залишився незадоволений місцевими виборами в Україні

Держдепартамент США заявив, що місцеві вибори в Україні не відповідали рівню відкритості і чесності, встановленому останніми президентськими виборами.

"Вітчизняні та міжнародні спостерігачі, перш за все позапартійна мережа Опора, повідомили про численні процедурні порушення в день виборів", - йдеться в повідомленні.

США відзначили поліпшення точності списків виборців порівняно із президентськими виборами, проте вказали на ряд проблем, таких як недостатня підготовка членів виборчих комісій, які сприяли процедурним порушенням і організаційним проблемам.

"Джерелом проблем у день голосування спостерігачі та експерти називають закон України про вибори. Деякі ускладнення були полегшені або усунуті завдяки змінам, ухваленим на вимогу Президента Януковича у вересні", - зазначили у Вашингтоні.

Однак, на думку Держдепу США, інші аспекти законодавства "перешкоджали внесенню певних кандидатів у бюлетені для голосування, дозволяли застосовувати адмінресурс під час виборчої кампанії, створювали дисбаланс у складі комісій, ускладнювали процедури реєстрації та голосування".

"Президент Янукович визнав необхідність приведення виборчого законодавства у відповідність з міжнародними стандартами. Сполучені Штати готові допомагати Україні з реформою виборчого законодавства", - заявили в Держдепі.

Нагадаємо, представники місії спостерігачів Ради Європи на виборах заявили, що вибори до органів місцевої влади в Україні не відповідали повною мірою стандартам Ради Європи.

У той же час спостерігачі від Європейського Союзу в цілому позитивно оцінили місцеві вибори в Україні, проте відзначили недоліки на стадії реєстрації кандидатів і включення їх до списків.
03 ноября 2010, 13:46





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт