» Отдых » Новости туризма

Лесбіянки з усього світу з'їхалися на грецький острів Лесбос

    всего 84291 отеля

Лесбіянки з усього світу з'їхалися на грецький острів Лесбос

Грецький острів приймає 10-й Міжнародний жіночий фестиваль

«Що означає ім'я?», - Задається майже риторичним питанням шекспірівська Джульєтта, і ми слідом за нею, коли мова заходить про Лесбосі - острові, який став мало не синонімом гей-туризму та туризму лесбіянок. І справді, хороший бренд - вже півсправи: в цьому році в селі Ерессос на Лесбосі в 10-й раз пройде щорічний міжнародний жіночий фестиваль. Подражательніци і послідовниці легендарної лесбійської поетеси Сафо з Німеччини, Великобританії, Голландії і країн Скандинавії з'їжджаються на торжество. Цього разу всесвітній «зліт жінок і дівчат» пропонує піші прогулянки і західні круїзи, майстер-класи дихальної та сексуальної гімнастики, навчання грецьким національним танцям і перегляд кінострічок на тему жіночої любові. І, природно, ніяких чоловіків навіть в радіусі кілометра. На таку культурну програму гріх скаржитися: у 2000 році, коли фестиваль вперше заявив про себе, мер острова від імені свого населення, яке славиться незаперечним і незламним ортодоксальним менталітетом, пригрозив організаторам судовим переслідуванням і пообіцяв викинути з острова всіх до єдиної послідовниць Сафо. А сьогодні тут щосили верховодять «рожеві леді».

Вперше апологети лесбійське кохання приїхали відпочити на острів в 70-ті роки минулого століття. Освоєнню цього туристичного напрямку особливої жіночої популяцією сприяв, в першу чергу, той факт, що саме тут народилася легендарна грецька поетеса сьомого століття Сафо, оспівав в римі свою любовну пристрасть до представниць своєї ж статі.

За статистикою туристичного агентства, яке носить її ім'я ( « Sappho Travel Agency » ), на частку « пінк Лейді » припадає до 60% туристів, що приїжджають в Ерессос. Ця цифра підскакує до 90 % у вересні, коли тут відкривається фестиваль. Говорить місцевий житель Андреас - власник кафе « Сафо » і орендодавець, який здає кімнати на узбережжі: « На наступні два тижні у мене вільних місць немає. Раніше ми весь вересень були « в відстої », а тепер - суцільні веселощі ». Світова криза продовжує « кусатися » і це, на думку Андреаса, стримує цього літа витрати грецьких туристів на подорожі. Тому - то він так радий продовженню сезону і не втомлюється вітати лесбіянок у себе вдома.
20 сентября 2010, 13:15


Тэги: Ontdek Lesbos





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт