» Отдых » Новости туризма

Сербія робить ставку на екологічний туризм

    всего 84291 отеля

Сербія робить ставку на екологічний туризм

На тлі "курортних важкоатлетів" - Хорватії та Чорногорії з їх сонячним адріатичним узбережжям, Сербія, яка не має виходу до моря, виглядає не таким привабливим напрямком. Проте останнім часом туристичні влади країни роблять ставку на унікальність природних красот Сербії та популярність екотуризму.

Наприклад, Індія (Indjija) - містечко в 40 кілометрах на північний захід від Белграда - ветеран сільського туризму. Його перетворення на туристичну визначну пам'ятку почалося ще в 1991 році. Завдяки своєму місцю розташування, величезній кількості старих ферм і близькості до національного парку Фрушка-Гора, це містечко та його околиці швидко стали популярними серед любителів пікніків і відпочинку на природі.

Інша затребуване напрям у Сербії - готель Vojvodina, розташована в маленькій мальовничій селі Черевіч (Cerevic). Це - колишній фермерський будинок, що стоїть на березі Дунаю, повідомляє Independent.

Гості, що зупиняються в цьому готелі, можуть відправитися в один з найкрасивіших православних монастирів, розташованих по сусідству, взяти в оренду човен або просто відпочити з келихом вина в чудовому фермерському саду. Проживання - від 47 євро.

Туристична галузь в Сербії все ще перебуває в стадії розвитку. У 2009 році доходи від туризму склали тут всього 2,5% від ВВП. Підбурювана успіхом таких країн, як Болгарія, Румунія і Угорщина, Сербія покладає величезні надії саме на екотуризм, а зусилля Міністерства торгівлі і туризму спрямовані на розвиток життєздатної туристичної галузі до 2015 року.

В силу відносно недавно минулої війни, туристичний імідж Сербії все ще не найпривабливіший у Європі. Проте місцева влада розраховують на те, що туристів не залишать байдужими природні краси країни і її знамените гостинність.

Крім того, сусідні країни поки не можуть вважатися конкурентами Сербії у сфері сільського туризму. У Хорватії, наприклад, кількість діб в сільських готелях і пансіонатах становить лише 1% від загального числа.

У Чорногорії прогулянки по горах, рафтинг та інші розваги на природі також не дуже затребувані: вони приносять у казну всього 3% від загального туристичного доходу.
20 сентября 2010, 14:05





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт