» Отдых » Новости туризма

Любителі зимових видів спорту ризикують отримати інфаркт на відпочинку

    всего 84291 отеля

Любителі зимових видів спорту ризикують отримати інфаркт на відпочинку

Кардіологи з медичного університету в Інсбруці (Австрія) провели дослідження і з'ясували, що любителі зимових видів спорту, таких як лижі, сноуборд та інші, ризикують отримати інфаркт через вплив низьких температур і висоти, а також невідповідності рівня підготовки серйозним фізичним навантаженням.

Небезпека особливо велика в перші два дні відпустки, говориться в дослідженні, результати якого вчені оприлюднили минулого тижня в Стокгольмі на конгресі Європейського товариства кардіології (European Society of Cardiology). Вчені взяли до уваги статистику, яка підтверджує, що раптова смерть через проблеми з серцем становила близько 40% від загальної кількості смертей серед туристів, що займаються зимовими видами спорту в австрійських Альпах.

Кардіологи проаналізували дані всіх 170 пацієнтів, які отримали інфаркт під час заняття зимовими видами спорту на відпочинку в період між 2006 і 2010 роком. Близько 56% пацієнтів постраждали протягом двох перших днів інтенсивних занять, в той час як тільки 19% свідомо мали деякі проблеми із серцевою діяльністю, пише eTurboNews.

Перед відпусткою більше половини пацієнтів не отримували навіть мінімуму фізичних навантажень, рекомендованих Європейським товариством кардіології. Автори дослідження відзначають, що, можливо, головним фактором ризику була велика висота, на якій розташований гірськолижний курорт. Серцевий напад стався у пацієнтів в середньому на висоті 1350 метрів, в той час як проживали вони в середньому на рівні 170 метрів.

Вчені також з'ясували, що близько 70% пацієнтів мали, принаймні, два фактори ризику для серцевих захворювань, включаючи куріння, діабет і високий рівень холестерину.

Кардіологи відзначають, що, тим, хто планує зимову відпустку в горах, слід заздалегідь до нього підготуватися за допомогою вправ, а, опинившись на курорті, збільшувати навантаження поступово.
09 сентября 2010, 10:35





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт