» Отдых » Новости туризма

У Латвії в чотири рази зросла кількість російських туристів, що воліють відпочинок за містом

    всего 84291 отеля

У Латвії в чотири рази зросла кількість російських туристів, що воліють відпочинок за містом

Влітку поточного року найбільш частими відвідувачами латвійських гостьових будинків і готелів були латвійці та литовці; порівняно з минулим літом число туристів з Німеччини зросла на 20%, а з Росії - в чотири рази, повідомила Аснате Цімеле (Asnate Ziemele), президент асоціації заміського туризму Латвії «Lauku celotajs».

Різке зростання числа російських туристів в Латвії міг бути викликаний наявністю смогу в найбільших містах Росії. «Навіть в Латвії встановилася цього літа спека змусила завзятих домосідів виїхати з міста і провести більше часу біля водойм. Слава богу, минуле літо було дуже вдалим для заміського туризму, »- сказала Аснате Цімеле. Тим не менше, г-жа Цімеле поки не може стверджувати, що криза подолана, і люди знову стали подорожувати стільки ж, скільки і в докризові часи.

Зниження ПДВ до 10% з 1 травня нинішнього року, після того як ПДВ на послуги розміщення виріс до 21% в минулому році, також сприяло розквіту заміського туризму. Г-жа Цімеле заявила, що різниця була інвестована в розвиток даного сектора туризму.

Компанії, що працюють в сфері заміського туризму, дуже активно звертаються за фінансовою допомогою, яку надають європейські структурні фонди. Однак, в більшості випадків навіть при відрахуванні даної фінансової допомоги, вона залишається невикористаною, тому що банки сьогодні не видають кредитів, необхідних для покриття частини, що залишилася співфінансування. «Банки все ще бачать в туризмі великий фактор ризику,» - додала пані Цімеле.
09 сентября 2010, 10:05





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт