» Отдых » Новости туризма

Естонська преса попередила туристів про шахраїв

    всего 84291 отеля

Естонська преса попередила туристів про шахраїв

Шахраї винаходять все нові способи відбирання грошей. Естонська преса склала рейтинг найбільш популярних у країні схем; про частину з них корисно знати і туристам.

За даними "МК-Естонія", великого поширення набуло злодійство платіжних карток під виглядом обшуку. Спочатку шахраї стежать за майбутньою жертвою, що знімає гроші в банкоматі або розплачуватися карткою в торгових центрах. У разі, коли зловмисникам вдається підглянути пін-код карти, вони підходять до жертви, представляючись поліцейськими. Під виглядом пошуку наркотичних речовин вони обшукують людей, відпускаючи їх уже без карти, повідомляє DELFI.

Керівник кримінального бюро Пихьяской префектури Прійт Пяркна підкреслює, що у справжнього поліцейського завжди повинно бути при собі посвідчення, на якому є його ім'я і фотографія. За відгуками потерпілих, вони вірили лже-поліцейським на слово.

Інший спосіб відбирання грошей відомий досить давно і практикується в багатьох країнах світу. Не стала винятком і Естонія. Мова йде про встановлення на банкомат нелегального зчитувального обладнання, скімера (пристрої для перехоплення інформації з магнітної стрічки пластикових карт), або накладної клавіатури.

Видання рекомендує перед використанням банкомату уважно розглянути його. Накладної зчитувач для пин-кодів виявити нескладно: якщо справжня клавіатура банкомату плоска, то фальшива, як правило, виступає на 0,5-1 см. Однак скіммер, який розташовується в роз'ємі, куди вставляють картку, неозброєним поглядом помітити неможливо.

Крім того, на вулицях великих міст Естонії деколи продають модний одяг, годинники, прикраси, парфумерію по небувало низькими цінами. Шахраї діляться з покупцями "таємницею": продукцію вони вкрали у престижному магазині. Насправді так продають в першу чергу підробки. Втім, купувати крадене в Естонії теж не рекомендується.
31 августа 2010, 09:17





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт