» Отдых » Новости туризма

Неаполь запрошує на фестиваль піци

    всего 84291 отеля

Неаполь запрошує на фестиваль піци

У столиці італійського регіону Кампанія, Неаполі, з 9 по 19 вересня пройде традиційний фестиваль піци - Pizzafest.

Місце проведення свята піци обрано невипадково - саме Неаполь вважається батьківщиною цього популярного у всьому світі італійського блюда. У 1889 році королева Італії Маргарита Савойська виявила бажання спробувати що-небудь просте, але оригінальне, і придворний кухар приготував їй піцу, начинка якої з помідорів, моцарели і базиліка символізувала італійський триколор. Так проста селянська їжа перетворилася в блюдо, гідне уваги королеви.

З тих пір це блюдо стали готувати в багатьох країнах. Але спеціальний свято, йому присвячений, з'явився не так давно - у 1995 році. У дні фестивалю в Неаполь з'їжджаються піццайоло - майстри з виготовлення піци - з усього світу. Вони змагаються в кулінарній майстерності, швидкості, вправності та винахідливості, а також проводять майстер-класи для кулінарів і відвідувачів, адже піцу потрібно вміти не тільки приготувати, але і правильно з'їсти.

Основні заходи фестивалю відбуваються в районі виставкового центру д'Ольтремаре (d'Oltremare). Крім того, по всьому місту в ці дні влаштовуються дегустації, концерти, вистави і багато інших заходів, повідомляє РІА "Новости".
30 августа 2010, 18:41





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт