» Отдых » Новости туризма

Заборони на провезення рідин у ручній поклажі офіційно немає

    всего 84291 отеля

Заборони на провезення рідин у ручній поклажі офіційно немає

Російська авіавлада заявили про посилення контролю безпеки в аеропортах. Більшість ЗМІ і блогерів інтерпретували це як тотальна заборона на провезення рідин в ручній поклажі. Насправді в опублікованих офіційних повідомленнях такої заборони немає, і схоже, що формально правила залишилися колишніми - провозити рідини в ємностях не більше 100 мілілітрів все ж можна.

Заява на сайті Росавіації дійсно складено вкрай дивно, але містить лише рекомендації, а не заборони. " Відповідно до цієї директиви при проходженні передпольотного огляду будь-які рідини і засоби особистої гігієни, що знаходяться у пасажира при собі або у ручній поклажі, рекомендується здавати в багаж. Всі предмети, що здаються в багаж, перевіряються з використанням технічних засобів огляду та розміщуються на борту повітряного судна в спеціальних багажних відсіках. Медикаменти, які потрібні пасажирам на постійній основі, а також предмети і засоби особистої гігієни, що забезпечують життєдіяльність пасажирів під час польоту, що не заборонені і допускаються до провезення в ручній поклажі після їх ідентифікації службами авіаційної безпеки аеропорту та проходження перевірки безпеки з використанням технічних засобів огляду та виявлення вибухових речовин " , - йдеться в повідомленні регулятора, розміщеному також на сайтах ряду аеропортів.

Таким чином, заява має вигляд спроби створити видимість заборони без його реального введення. Можливо, авіавлада розраховують, що більшість пасажирів почне здавати будь-які рідини в багаж або зовсім відмовиться від їх провезення, що скоротить час проходження передпольотного огляду.

Проте, незважаючи на відсутність формальної заборони, складнощі для пасажирів все ж можливі. Заява складена розпливчасто і не містить посилання на діючі правила. Нагадаємо, що вони дозволяють проносити на борт будь-які рідини в ємностях не більше 100 мілілітрів, а необхідні в польоті медикаменти та дитяче харчування - і понад цю норму. Без формального підтвердження діючих правил в документі частина працівників служб безпеки в аеропортах можуть почати трактувати їх по своєму розумінню, забороняючи все підряд. Це може створити серйозні проблеми пасажирам, які використовують у польоті загальнодоступні медикаменти в упаковках менше 100 мілілітрів - наприклад, очні або назальні краплі, різні спреї тощо. Можуть виникнути складнощі і з провозом засобів гігієни та парфумерії, причому у багатьох пасажирів не буде можливості здати їх в багаж, якщо вони подорожують тільки з ручною поклажею.

У будь-якому випадку, варто очікувати підвищеної уваги співробітників служб безпеки до будь рідин. Якщо раніше їх у Росії практично ніколи не вимагали діставати з сумок і пред'являти окремо в прозорих пластикових пакетах, то тепер це буде відбуватися з великою ймовірністю. Пасажирам, бажаючим провезти рідини в ручній поклажі, має сенс приїжджати в аеропорти заздалегідь. Всім іншим пасажирам також варто закладати додатковий час через більш ретельного і тривалого контролю.

У документі на сайті Росавіації немає ніяких тимчасових термінів дії посиленого контролю. Разом з тим у деяких аеропортах заявили, що ці заходи вводяться до закінчення Олімпійських та Паралімпійських ігор, тобто до другої половини березня. Тим часом у самому Сочі введені ще більш драконівські і багато в чому настільки ж дивні і безглузді заходи безпеки.

Обгрунтування Росавіацією посиленого контролю виглядає досить маревним. " Найбільшу вразливість являють собою повітряні судна, тому що на їх бортах нанесені державні реєстраційні та розпізнавальні знаки Російської Федерації. Таким чином, у разі вчинення терористичного акту терористи демонструють можливість нанесення збитку не тільки окремим громадянам чи організаціям, а всій державі " , - заявила Росавіація. У соціальних мережах вже піддали цей дикий пасаж гострій критиці. Зокрема, коментатори висловили обурення тим, що Росавіація робить в цій заяві упор на безпеці не самих пасажирів, а державних знаків. Спостерігачі також єхидно помітили, що переважна більшість використовуваних російськими авіакомпаніями літаків мають через створених владою проблем зовсім не російську, а Бермудські, ірландську чи іншу іноземну реєстрацію. Ще один критик нагадав, що на відміну від літаків розпізнавальні знаки Російської Федерації можна знайти практично на всіх наявних у країні автомобілях, і запропонував, слідуючи логіці Росавіації, ввести огляд перед посадкою в такі.
08 января 2014, 23:03





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт