» Отдых » Новости туризма

В'їзд в Сочі і пересування по місту радикально утруднені

    всего 84291 отеля

В'їзд в Сочі і пересування по місту радикально утруднені

Російські власті ввели 7 січня в Сочі посилений режим безпеки, який діятиме на час Олімпійських та Паралімпійських ігор - до 21 березня. З перших днів ці заходи призвели до колосальних проблем для жителів і гостей Сочі, а під час Олімпіади вони створять масу складнощів уболівальникам, яким загрожують як мінімум хронічні запізнення на змагання.

Найбільше обурення жителів Сочі викликали драконівські і багато в чому безглузді заходи огляду при вході на станції електричок " Ластівка " , які курсують між Сочі, Адлером, Олімпійським парком, Червоної Поляною і аеропортом. Зокрема, поліція при вході на станцію конфіскує у пасажирів всі продукти і напої. Причина цього дикого і ніким не анонсованого заборони залишається невідомою - за однією з версій, правоохоронці попросту без розбору прирівняли вхід на вокзал до входу на стадіон під час змагань. У результаті безліч жителів міста залишилися без покупок, а до станцій стоять довгі черги, перетворюючи зручну на папері поїздку на експрес- електричці в знущання. Надходять відомості про те, що в деяких випадках поліцейські вимагали викинути також різні медикаменти тощо.

Ще одна вимога при вході на станції - включення наявних з собою стільникових телефонів, ноутбуків та іншої техніки. Таким чином, якщо у пасажира розрядився мобільний телефон або ноутбук, він з великою ймовірністю взагалі не зможе виїхати. На інтернет -форумах є відомості і про інших створених на рівному місці проблемах - наприклад про розміщення в конкорсі Адлерского вокзалу лінії огляду відразу біля виходу з ескалатора, що призвело до затору і тисняві на останньому.

Є ймовірність, що подібні заходи діють і в аеропорту Сочі. Крім того, в ньому з 7 січня закритий звичайний в'їзд для автомобілів. За повідомленнями у форумах, пасажирам пропонується використовувати дальній в'їзд до старих терміналам, а потім йти до діючого терміналу кілька сотень метрів пішки. Пасажирам слід також мати на увазі посилений передпольотний огляд.

Також з 7 січня набула чинності заборона на в'їзд і пересування по Сочі автомобілів, що не належать його мешканцям та місцевим організаціям. Виняток становлять машини, що мають спеціальну олімпійську акредитацію. Всі інші не зможуть проїхати далі поста ДІБДР в Магри неподалік від Туапсе, де вже утворився затор через тотального огляду. У патову ситуацію потрапили ті жителі Росії, які раніше відправилися на власних автомобілях в Абхазію - з'явилися повідомлення, що 7 січня їх не впускали назад у свою країну на машині, хоча раніше влада обіцяла не перешкоджати транзиту з Абхазії в інші регіони Росії. По всій видимості, автобусне сполучення з Абхазією також перервано. Що до залізниці, то поїзд Москва - Сухумі буде скасований з 23 січня. Нагадаємо, що інші далекі поїзда з тієї ж дати будуть ходити по зміненим і часто незручним графіками.

Ті іногородні жителі, чиї машини потрапили в Сочі раніше, також сильно ризикують - з 7 січня до 21 березня їм загрожують штраф в 3000 рублів і зняття номерів за їзду по цьому місту. Не сильно солодше життя і у сочинських автовласників: з 7 січня заборонено використання неолімпійських транспортом ряду автодоріг, а кілька житлових мікрорайонів наполовину блоковані - їм залишили тільки далекі виїзди на об'їзні дороги. Основна магістраль міста - Курортний проспект - доступна тепер тільки для руху в західному напрямку (у бік центру і вокзалу) і тільки по одній смузі, їхати назад дозволено лише об'їзними. При цьому, як видно, прямий проїзд з боку Адлера на Курортний проспект теж перекрито.

Дві інші смуги Курортного проспекту віддані олімпійському транспорту, і за в'їзд на них інших автомобілів їх власникам загрожує штраф в 5000 рублів. Доброю новиною стало лише відкриття 7 січня черговий частини дублера Курортного проспекту - об'їзної траси, що проходить в декількох кілометрах від моря. Нова ділянка знаходиться в центрі міста і дещо поліпшить дорожню ситуацію.

Нагадаємо, що і без жодного автомобіля знаходження іногородніх жителів в Сочі з 7 січня до 21 березня пов'язане з проблемами. Зокрема, ті, хто зупиниться не в готелях, а у родичів або знайомих, будуть зобов'язані протягом трьох днів отримати в органах ФМС тимчасову реєстрацію в Сочі. Для іноземців цей термін ще жорсткіше і фактично взагалі нездійсненний - один день. Можна очікувати, що у відділеннях ФМС створяться гігантські черги, і що їх співробітники просто не впораються з потоком приїжджих. У результаті частина туристів так і не зможе отримати реєстрацію, що створить високий ризик проблем з поліцейськими патрулями. Кількість останніх в Сочі вже дуже велике - їх можна бачити мало не на кожному розі, причому вони активно займаються перевіркою документів у перехожих.

Таким чином, зусиллями влади, прагнуть провести Олімпіаду без проблем для себе, в Сочі вже за місяць до Ігор створена вкрай напружена і знервована обстановка, а у жителів міста, гостей Олімпіади і інших туристів утворився цілий оберемок непотрібних труднощів. Досить імовірно, що під час Ігор багато з цих проблем посиляться - зокрема, черги на численні догляди ( крім вокзального контролю, буде ще й стадіонний ) будуть віднімати масу часу, що призведе до запізнень багатьох глядачів на змагання. Крім того, все це може призвести до сильного негативного PR- ефекту - як для самої Олімпіади, так для країни в цілому.
08 января 2014, 23:46





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт