» Отдых » Новости туризма

Російська мова зникне з покажчиків в Білорусії

    всего 84291 отеля

Російська мова зникне з покажчиків в Білорусії

У Білорусії продовжується " дерусифікація " - перейменування об'єктів з російської мови на білоруську. Надалі покажчики також будуть продубльовані латинськими літерами.

Таке рішення повторно за підсумками відбувся 5 вересня засідання прийняла топонімічна комісія при Раді міністрів республіки. З 2011 по 2013 рік уже перейменовано 29 географічних об'єктів Білорусії, 13 отримали найменування з урахуванням нових вимог, повідомляє Regnum. Планується, що переведення всіх об'єктів з російської на білоруський відбудеться до кінця цього року, а на роботу з заміни всіх покажчиків і вивісок буде потрібно кілька років.

Коментуючи рішення, голова Держкоммайна Білорусі, він же - голова топонімічної комісії при Радміні Георгій Кузнєцов пояснив, що в такому важливому питанні не можна орієнтуватися на туристів, " в зворотному випадку нам доведеться поламати все, що ми завоювали ". За його словами, " сьогодні багато російських гостей, завтра буде багато китайських. І що, ми будемо для кожної нації переводити наші назви? "
11 сентября 2013, 15:22





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт