» Отдых » Новости туризма

Зростає популярність пригодницького туризму

    всего 84291 отеля

Зростає популярність пригодницького туризму

Проведене недавно дослідження Adventure Tourism Study - 2013 показало, що пригодницький туризм користується у світі все більшою популярністю. Так, витрати на цей вид відпочинку з боку жителів Європи і Південної Америки зросли з $ 593 (вартість однієї поїздки ) у 2009 році до $ 947 в 2012 -му.

Серед причин зростання вказуються відновлення після глобальної фінансової кризи і виникнення нових ринків, що розвиваються. У загальній складності ємність цього сегмента туризму фахівці оцінили в 263 мільярди доларів США без вартості авіаквитків. До цього варто додати ще приблизно 82 мільярди доларів США, які туристи витратили на відповідне спорядження. Таким чином, за підсумками 2012 року загальна сума досягла приблизно 345 000 000 000 доларів США.

Дослідження було проведено за замовленням Всесвітньої туристичної організації ( United Nations World Tourism Organization, WTO ). Пригодницький туризм, за визначенням WTO - це тур, в якому мають бути три обов'язкові елементи: прямий контакт з природою, пізнавальний момент і фізична активність. Найпоширеніші види - велосипед, сплав на каяках, рафтинг, сноркелинг, археологічні експедиції. До більш складних відносять мототуризм, спелеотуризм, скелелазіння, хелі - скі, кайтсерфінг, трекінг і параглайдинг.

Любителі такого виду туризму значно молодше тих, хто віддає перевагу звичайний відпочинок. Згідно з результатами дослідження, їх середній вік не перевищує 36 років. 57 % клієнтів - чоловіки, причому майже половина з них неодружені або ніколи не були одружені і мають середню зарплату приблизно $ 3700 на місяць, повідомляє Rata - News. Тривалість пригодницьких турів складає в середньому 10 днів. У 2010 році такий вид відпочинку планували 42% мандрівників, в 2012 -му - майже 54 %. Причому 73% респондентів у майбутньому році планують спробувати якийсь новий для себе вид екстремального відпочинку, а 22 % - повторять нинішній досвід.

Цікавим виявився той факт, що активні подорожі найчастіше простіше і вигідніше організовувати через турфірми. При тому, що більшість любителів такого відпочинку - просунуті користувачі інтернету, майже 45 % з них при організації поїздки звертаються до послуг туристичних компаній, тоді як в " традиційному " секторі ними користуються, за статистикою, не більше 31% мандрівників.
02 сентября 2013, 13:27





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт