» Отдых » Новости туризма

Wizzair хоче стягувати плату за ручну поклажу

    всего 84291 отеля

Wizzair хоче стягувати плату за ручну поклажу

Європейська бюджетна авіакомпанія Wizzair винайшла новий побір з пасажирів. Перевізник бажає обкласти зборами не тільки здаваний багаж, але й частину ручної поклажі. З 1 серпня Wizzair буде тестувати цей збір на лінії Лондон - Катовіце.

C цієї дати Wizzair буде допускати безкоштовно на борт рейсів Лондон - Катовіце тільки з сумками розміром не більше 42x32x25 сантиметрів. Пасажирам, які побажають взяти сумку побільше (в межах стандартної для бюджетних компаній норми в 55х40х20 сантиметрів) доведеться заплатити 10 євро заздалегідь в інтернеті або не опубліковану (але мабуть досить круглу) суму при посадці в літак.

Цікаво, що товщина сумки в новій безкоштовної нормі стала більше, ніж у стандартної. Вага ручної поклажі в будь-якому випадку не повинен перевищувати 10 кілограм. Крім того, Wizzair дозволяє в доповнення до цієї норми безкоштовно провозити в салоні покупки з аеропортових магазинів, запечатані відповідним чином.

Wizzair пояснила новий збір прагненням скоротити час, необхідний на розсадку пасажирів: мовляв, великі сумки не поміщаються під крісла, а тому їх власники довго розміщують їх на верхніх полицях, затримуючи процес посадки в літак. У реальності це не більше ніж відмовка - пасажири з меншими сумками теж в масі своїй вважають за краще розміщувати речі і верхній одяг на полицях, так що процес навряд чи стане скільки-швидше. Фактично компанія лише вишукує спосіб збільшити доходи.

В якості бонусу сплатили за ручну поклажу пропонується пріоритетна посадка в літак, щоб вони могли спокійно розмістити свої сумки на полицях. Фактично це означає і пріоритет при виборі місця в салоні - Wizzair не розподіляє місця при реєстрації, і пасажири вільні вибирати будь-яке вподобане.

У випадку, якщо тест на лінії Катовіце - Лондон буде визнаний успішним, компанія має намір поширити новий збір на всю маршрутну мережу. Успіхом, ймовірно, буде визнано відсутність падіння продажів квитків на цьому маршруті.
10 июля 2012, 22:15





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт