» Отдых » Новости туризма

У Чорногорії посилено відповідальність за пияцтво за кермом

    всего 84291 отеля

У Чорногорії посилено відповідальність за пияцтво за кермом

У Чорногорії прийнятий закон "Про безпеку на дорожньому транспорті", яким передбачається відповідальність водіїв за керування автомобілем, якщо вміст алкоголю в їх крові перевищує 0,3 проміле.

Тепер співробітники дорожньої поліції мають право вилучати права у підпилих водіїв, пише "Чорногорія сьогодні". Крім того, новий закон збільшує штрафи за керування автомобілем у нетверезому вигляді: від 20 євро до 2 тисяч євро, в залежності від тяжкості провини.

Парламентаріям довелося піти на деякі поступки водіям: спочатку передбачалося, що за кермо в Чорногорії не можна буде сідати, якщо алкоголю в крові більше ніж 0,0 проміле. Противники законопроекту наполягали на 0,5 проміле, так як з медичної точки зору людина, в крові якого присутня така доза алкоголю, вважається тверезим. Крім того, в багато блюд чорногорської кухні додається спиртне. Новий закон боляче вдарить по туристам, які із задоволенням вживають місцеві алкогольні напої.

Депутати чорногорської Скупщини наполягали на тому, що нульова толерантність до алкоголю для водіїв рекомендується правилами Євросоюзу, при цьому основна причина аварій на дорогах країни - сп'яніння водіїв.

У сусідній Сербії також діє закон, згідно з яким присутність алкоголю у крові водія не повинен перевищувати 0,3 проміле.
10 июля 2012, 15:24





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт