» Отдых » Новости туризма

У Йорданії розпочалися антиурядові мітинги

    всего 84291 отеля

У Йорданії розпочалися антиурядові мітинги

У столиці Йорданії Аммані почалися багатотисячні мітинги прихильників опозиції. Люди вийшли на вулиці з вимогою відставки прем'єр-міністра країни Саміра Ріфаї.

Як повідомляє Associated Press, маніфестанти висловлюють невдоволення безробіттям, інфляцією, високими цінами. В акціях у діловій частині міста взяли участь близько 3500 чоловік. Вони являють ісламську опозицію, профспілки та ліві організації. Гасла присутніх свідчать: зрадити корупціонерів суду. Боротьба з корупцією була основним пунктом програми уряду, який Ріфаї очолив у грудні 2009 року.

За інформацією Agence France-Presse, демонстрації проходять мирно.

Главою держави в Йорданії є не прем'єр-міністр, відставки якого вимагають протестувальники, а король Абдалла II. Він обіцяв провести деякі політичні реформи, проте спостерігачі вважають малоймовірним, що король дозволить всенародні вибори глави уряду (в даний час він призначається королем). Частина опозиції наполягає саме на такому вимозі.

Тим часом масові демонстрації тривають в Єгипті. Так, за останніми даними в ході протистоянь з поліцією загинула одна людина, десятки поранені.
28 января 2011, 17:39





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт