» Отдых » Новости туризма

Більше 10 тисяч людей втекли з М'янми у Таїланд

    всего 84291 отеля

Більше 10 тисяч людей втекли з М'янми у Таїланд

Після виборів, які пройшли в М'янмі в неділю, 7 листопада, країну покинули понад десять тисяч осіб.

Як повідомляє Бі-бі-сі, люди стали біженцями через зіткнень між армією М'янми і угрупованнями, що добиваються більших прав для окремих регіонів. Вчора в прикордонному м'янмського місті Мьявадді розгорнулися бої, в яких взяли участь представники етнічної групи Карен.

Група, відома як П'ята бригада, ненадовго зайняла поліцейську ділянку і виборчу дільницю, висловивши таким чином незгоду з намірами Янгона включити етнічні армії в прикордонні війська, підпорядковані центру.

У відповідь на дії П'ятої бригади військові М'янми стали обстрілювати повстанців. За даними тайських ЗМІ, деякі снаряди впали на території Таїланду. Поранення отримали вісім громадян країни, є непідтверджені дані про загибель тайців.

У Бангкоку вирішили перекинути до кордону додаткові сили.

Тим часом, проникнути на територію Таїланду встигли більше десяти тисяч осіб, в основному, жінки і діти. "Армія, поліція і цивільні влади підготували ділянку для розміщення їх (біженців) в п'яти кілометрах від кордону", - заявив губернатор тайської провінції Так Самарт Лойфах.

Відзначимо, що пройшли напередодні в М'янмі вибори правляча військова хунта називає кроком до демократії. За депутатські мандати борються 1163 претендента від 37-ми різних політичних партій. Тим не менш, у західних країнах заявили, що перші за останні 20 років вибори не є ані чесними, ані вільними.

Як повідомлялося, незадовго до виборів М'янма змінила свою назву, прапор і гімн.
08 ноября 2010, 19:15





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт