» Отдых » Новости туризма

NASA побудує гіперзвуковий пасажирський літак

    всего 84291 отеля

NASA побудує гіперзвуковий пасажирський літак

Американське космічне агентство NASA заявило про намір побудувати гіперзвукової літак, який дозволить не тільки виходити за межі земної атмосфери, але й облетіти земну кулю за лічені години.

Як повідомляє The Daily Mail, на такому повітряному судні переліт з Нью-Йорка до Сіднея займе не 21 годину, як зараз, а всього дві з половиною години. При таких завданнях літак повинен літати з п'ятикратної швидкістю звуку. На цей проект виділятиметься щорічно по п'ять мільйонів доларів. Фінансування передбачено на найближчі три роки.

Гіперзвуковий літак поки є досить новою ідеєю, яка базується на Конкорд, які літали з дворазовою швидкістю звуку.

Однак, як зазначає видання, розробникам нових технологій доведеться зіткнутися з низкою складнощів. Зокрема, їм належить вивчити поведінки швидких потоків повітря, зменшити масу повітряного судна, зміцнивши разом з тим його корпус, щоб обшивка літака могла витримувати швидкі перепади температур.

Нагадаємо, в кінці квітня в США з авіабази ВПС на мисі Канаверелл, штат Флорида, був вперше проведений запуск безпілотного орбітального літака X-37B.
08 ноября 2010, 18:17





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт