» Отдых » Новости туризма

Росії не вистачає масових гірськолижних курортів

    всего 84291 отеля

Росії не вистачає масових гірськолижних курортів

За даними представників сфери гірськолижного відпочинку, на сьогоднішній день в Росії працює близько 400 канатних доріг на 109 курортах в європейській частині країни і 49 - в азіатській. Обсяг обороту гірськолижної індустрії складає 210 мільярдів рублів, що в 2-3 рази менше, ніж у визнаних лідерів, Австрії та Франції.

Однією з причин цього є недостатньо розвинена інфраструктура. Так, будівництво дійсно масових курортів, здатних приймати тисячі відвідувачів, в Росії почалося лише недавно. Одним з таких центрів планує стати Червона Поляна, де в майбутньому з'явиться 11 нових канатних доріг. У стадії поставки обладнання знаходиться "Архиз" в Карачаєво-Черкесії. Цей курорт площею 40 тисяч гектарів буде розрахований на прийом 35 тисяч чоловік, в розпорядженні туристів буде 250 кілометрів гірськолижних трас.

Слідом за двома чергами вже працюючих канатних доріг на Ельбрусі ("Азау" - "Кругозір" і "Кругозір" - "Мир") повинна бути споруджена третя ("Мир" - "Гара-Баши", 3458-3830 метрів), але роботи були зупинені через відсутність фінансування і поновляться в кращому випадку в 2011 році.

Такі дані прозвучали в ході що відбулися недавно конференцій "Будівництво гірськолижних комплексів як стимул розвитку масового гірськолижного спорту і туризму в Росії" і "Гірські гіди Росії - становлення професійного співтовариства", повідомляє Спорт-Експрес.

Щорічно відпустку в Росії проводить близько 35 мільйонів громадян нашої країни, з них приблизно 8% (від 2,8 до 3 мільйонів чоловік) вибирають гірськолижний та екстремальний види відпочинку. При цьому кожен рік цей сегмент туризму показує 8%-ве зростання. Таким чином, як прогнозують фахівці, до 2012 року число любителів активних зимових видів спорту досягне 4 мільйонів осіб.
08 ноября 2010, 15:25





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт