» Отдых » Новости туризма

У Німеччині зеленим не вдалося зупинити поїзд з ядерними відходами

    всего 84291 отеля

У Німеччині зеленим не вдалося зупинити поїзд з ядерними відходами

Поїзд із Франції з ядерними відходами у понеділок, 8 листопада, прибув в свій пункт призначення - товарну станцію в місті Данненберг в німецькій федеральній землі Нижня Саксонія, незважаючи на масові протести активістів екологічних рухів. [ ab]

5 листопада потяг з 11 місткостями, що містять близько 123 тонн відходів, вирушив із заводу з переробки відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) у французькому місті Ля Аг в Данненберг. Тут ємності повинні бути перевантажені на вантажівки і доставлені в Горлебен, де розташоване сховище ядерних відходів.

З урахуванням всіх затримок дорога поїзда з Франції до Данненберга зайняла близько 68 годин. Очікується, що перевантаження ємностей з відходами на вантажівки займе близько 15 годин, повідомляє РИА Новости з посиланням на німецькі ЗМІ.

Як повідомлялося, зелені кілька разів намагалися блокувати рух поїзда з відходами. Проте поліції вдалося розчистити залізничні колії від приблизно трьох тисяч демонстрантів. Представники правоохоронних органів відзначили, що операція проходила мирно, але "насилу".

У свою чергу, протестуючі поскаржилися на занадто грубе поводження з ними. В ході операції по звільненню шляхів, за даними поліції, було затримано до тисячі чоловік.

У неділю, 7 листопада, в районі Данненберга між зеленими, які намагалися перекрити залізницю, і поліцією відбулися зіткнення, в ході яких правоохоронці застосовували водомети, гумові кийки та сльозогінний газ. Деякі демонстранти кидали в поліцейських петарди, палиці і грудки землі. За повідомленнями поліції, є постраждалі.

Щорічно відходи уранового палива від німецьких АЕС, що пройшли обробку у Франції, відправляються в сховище Горлебен, яке було побудовано в 1977 році. В даний час в ньому знаходиться близько сотні контейнерів.

Зелені хочуть змусити уряд ФРН відмовитися від планів по геологічному захороненню в Горлебені ВЯП, так як, на їхню думку, остаточне захоронення в покинутих соляних шахтах не здатне захистити навколишнє середовище від впливу високорадіоактивних відходів на перспективу в тисячу років.
08 ноября 2010, 13:24





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт