» Отдых » Новости туризма

Берлінці роздягаються на знак протесту проти високої орендної плати

    всего 84291 отеля

Берлінці роздягаються на знак протесту проти високої орендної плати

Берлінці влаштовують голі демонстрації: приходячи дивитися дорогі квартири, вони роздягаються догола і розгулюють по квартирах в масках Міккі Мауса.

Маски берлінці носять, щоб їх не ідентифікували, а на своїх тілах пишуть "занадто дорого" і "грабіж". Демонстранти знімають свої акції на відео і викладають на YouTube, пише The Independent.

"Нехай всі агентства нерухомості та компанії-домовласники знають: якщо вони спробують здавати квартири за грабіжницькими цінами, слід чекати нашого візиту", - сказав у відеозверненні хтось, що називає себе Денис.

Акції протесту влаштовує організація Hedonistic International, нещодавно прогриміла тим, що її члени взяли штурмом пивну, де збираються неонацисти. Демонстрації проводяться у берлінських районах Кройцберг і Фрідріхшайн, де традиційно знімали дешеві квартири іммігранти і студенти, але тепер будинки реконструюються. Берлінські активісти зізнаються, що були натхненні колегами з Гамбурга і Парижа, де були проведені аналогічні акції.

Деякі ріелтори, чиї експонуються об'єкти нерухомості опинилися мішенню атак протестуючих, звернулися за допомогою в поліцію і намагаються покарати активістів через суд. В той же час в німецькій асоціації ріелтров Haus und Grund Deutschland поки в цілому спокійно ставляться до подібних акцій, розраховуючи, що мода на них скоро пройде сама собою.

Між тим, як зазначає The Independent, орендна плата в центрі Берліна порівняно невисока - на даний момент квартиру з двома спальнями можна зняти в середньому за 640 євро на місяць. "І все ж міський уряд Берліна на чолі з мером-соціалістом Клаусом Воверайтом виступило з ініціативою обмежити орендну плату в ряді центральних районів", - пише газета.

Як повідомлялося раніше, найбільшою популярністю серед російських інвесторів користується купівля готелів, прибуткових будинків і торговельних центрів у Німеччині.
22 октября 2010, 15:21





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт