» Отдых » Новости туризма

Африканське озеро Чад може повністю зміліти

    всего 84291 отеля

Африканське озеро Чад може повністю зміліти

За останні 50 років площа озера Чад - одного з найбільших водойм Африки, води якого грають ключову роль в житті більше 30 мільйонів жителів Камеруну, Нігерії, Нігеру і Чаду - скоротилася на 90%. На думку вчених, з такими темпами озеро повністю пересохне через 20 років.

У 1963 році площа озера складала 25 тисяч квадратних кілометрів. До теперішнього часу вона займає лише 2,5 тисячі квадратних кілометрів, повідомляє ІТАР-ТАРС. Однією з головних причин є зміна клімату, яке призвело до обміління головних водних артерій, що живлять водоймище - центральноафриканських річок Шарі і Логон. Свою лепту вносить і неконтрольоване використання водних ресурсів для сільськогосподарських потреб.

Раніше для запобігання катастрофи висувався ряд гідротехнічних проектів, суть яких полягала в "повороті річок", причому одними з перших в 1970-х роках подібну ідею запропонували фахівці з СРСР. Проте до цих пір вчені так і не прийшли до єдиної думки з цього питання.

Зараз міждержавна комісія, до складу якої входять представники Камеруну, Нігерії, Нігеру, Чаду, ЦАР і Лівії, підготувала новий проект, спрямований на порятунок водойми. Він припускає перекидання вод за допомогою гігантського каналу з річки Убангі - найбільшої притоки Конго, самої повноводної водної артерії Африки - в сторону впадає в Чад річки Шарі.
09 октября 2010, 12:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт