» Отдых » Новости туризма

Бутан хоче збільшити в'їзний турпотік до 100 000 чоловік

    всего 84291 отеля

Бутан хоче збільшити в'їзний турпотік до 100 000 чоловік

Гімалайське королівство Бутан, поки насторожено відноситься до масового туризму, хоче потроїти кількість відвідуючих його туристів за рік.

Прем'єр-міністр Бутану Джігме Тінлей підкреслив план розвитку даного сектора, з метою якого збільшити число туристів до 2012 року до 100 000 чоловік.

Очікується, що цього року мальовниче королівство відвідає 30 000 туристів.

Бутан, люто захищає свої давні традиції, почав відкривати двері для іноземців тільки в 1970-і роки.

«Ми хочемо розширити даний сектор, не нехтуючи нашою політикою високої якості, малого впливу і на роблячи ставки на кількості туристів,» - повідомив прем'єр-міністр на новинний конференції.

Джігме Тінлей не уточнив, чи буде оголошена цифра в 100 000 включати туристів з регіону, наприклад з Індії.

Асоціація туроператорів Бутану (Association of Bhutanese Tour Operators - ABTO) вважає, що до 2012 року кількість туристів, що приїжджають з інших країн, крім Індії, може зрости до 60,000, але не більше.

«Якщо рахувати тільки туристів, що розплачуються доларами, то тоді поставлена мета занадто висока, »- сказав офіційний представник ABTO.

Індійські туристи розплачуються рупіями, так як вони по вартості рівноцінні бутанського валюті - нгултруму.

Всі іноземні туристи, за винятком тих, хто прибув з Індії, повинні оплачувати щоденний тариф у мінімальному розмірі від 200 (130 брит. Фунтів) до 250 дол. США. Прем'єр-міністр повідомив, що дана сума залишиться колишньою.

Королівство, в якому перші парламентські вибори відбулися в 2008 році, не обмежує число індійських туристів. Однак, поки воно продовжує дотримуватися виборчої політики на в'їзд для іноземців, які повинні прибувати в складі організованих туристичних груп.

Туристичний рада Бутану планує змінити брендове назву королівства на «останню Шангрі-лу» з посиланням на літературну гімалайську утопію.

В даний час в країні відкриваються нові туристичні напрямки, в зв'язку з чим повинна бути вдосконалена готельна інфраструктура і система оплати кредитними картами.

Тим часом для готелів-курортів відведено більше 250 акрів землі на півдні, сході та в центрі королівства.
21 сентября 2010, 15:27





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт