» Отдых » Новости туризма

Суд дозволив скид фекалій на пляжі Геленджика

    всего 84291 отеля

Суд дозволив скид фекалій на пляжі Геленджика

Повною несподіванкою для Росприроднагляду і екологів закінчилося судовий розгляд по скиданню у море фекалій поблизу пляжів курортного міста Геленджик.

Краснодарський крайовий суд без тіні сумніву дозволив комунальникам курортного Геленджика продовжувати виливати в море фекалії буквально 300-х метрах від міських пляжів, де відпочивають тисячі туристів, передає ІА «Новий регіон».

Таким чином, суд задовольнив касаційну скаргу, подану МУП «Водно-каналізаційне господарство» міста Геленджика на липневе рішення Геленджікского міського суду, що зобов'язав місцевих комунальників виплатити до бюджету 5 млн. рублів за збиток, нанесений морському середовищу при експлуатації несправного глибоководного випуску стічних вод.

Скандал розгорівся ще в травні, коли перевіркою, проведеною співробітниками Азово-Чорноморської міжрайонної природоохоронної прокуратури та Росприроднагляду, було встановлено, що один із глибоководних випусків стічних вод у районі Толстого мису Геленджікской бухти, розірвався в 300 метрах від берега, через що фекальні і госппобутові стоки під величезним тиском хльостають на всі боки, заливаючи берегову лінію і пляжі.

При подачі касаційної скарги комунальників не збентежив навіть той факт, що в матеріалах судової справи малися фотографії розірваної труби, зроблені спеціалізованою організацією, з якою сам же МУП «Водоканал» має договір на підводне обстеження стану свого обладнання. Більш того, суд також виніс окрему ухвалу на адресу мера Геленджика Віктора хрестинні, в якому було вказано на необхідність будівництва нового глибоководного випуску та дотримання законодавства про охорону морських вод.

Однак обурливо за все те, що Краснодарський крайовий суд, розглянувши 26 серпня касаційну скаргу Геленджікской комунальників, встав на сторону комунальної служби, повністю скасувавши рішення суду першої інстанції. Крім того, суд не став відправляти справу на новий розгляд, відразу винісши нове рішення: повністю відмовити Азово-Чорноморської міжрайонній природоохоронній прокуратурі.

Також крайовий суд скасував окрему ухвалу на адресу голови Геленджика. Тобто градоначальнику тепер офіційно дозволено не дотримуватися природоохоронне законодавство, забруднювати пляжі, і не будувати новий глибоководний випуск, заявляють представники екологічної організації.
02 сентября 2010, 13:45





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт