» Отдых » Новости туризма

«Аерофлот» після мерії Москви подав позов на ВТБ24

    всего 84291 отеля

«Аерофлот» після мерії Москви подав позов на ВТБ24

Авіакомпанія «Аерофлот» подала до суду на банк ВТБ24. Причиною подачі заяви є хакерная атака, якої піддався сайт перевізника в липні поточного року. «Аерофлот» має намір стягнути з банку, який займався обслуговуванням інтернет-платежів більше 194 млн. рублів, недоотриманих в ході збою в роботі.

Як передає газета «Комерсант», позов «Аерофлоту» до ВТБ24 поступив в арбітражний суд Москви 31 серпня. Повна сума стягнення становить 194. 22 млн руб. Позов був поданий у зв'язку зі збоєм у системі онлайн-продажу авіаквитків, викликаним хакерською атакою. За оцінкою самого «Аерофлоту» шляхом інтернет продажів перевізник продає приблизно третина квитків на всі свої рейси. У теж час в самому банку вважають, що свої дії по відношенню до «Аерофлоту» під час хакерської атаки коректними і адекватними ситуації, витоку клієнтської інформації не відбулося.

Нагадаємо, що збої в онлайн-системі продажу квитків «Аерофлоту» відбувалися в період з 15 по 22 липня. Так, хакерської DDoS-атаці піддалася платіжна інтернет-сторінка, через яку клієнти авіакомпанії оплачують заброньовані раніше квитки. Відзначимо, що основним клієнтом системи Assist є компанія «Аерофлот», на яку припадає до 90% обороту цієї системи. За оцінка експертів, за кожну добу простою системи «Аерофлот» міг недоотримати близько $ 1млн. Крім цього, клієнтом платіжну систему Assist є також авіакомпанія «S7».

Додамо, що 30 серпня «Аерофлот» подав також до суду і на уряд Москви. Причиною звернення до суду послужив скандально відомий тарнспортний колапс на Ленінградському щоссе. Дирекція авіакомпанії оцінила збитки від закриття шляхопроводу в самий розпал туристичного сезону в 112 млн. рублів.
02 сентября 2010, 12:35





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт