» Отдых » Новости туризма

У штату Гоа є місяць, щоб очистити пляжі від нафти

    всего 84291 отеля

У штату Гоа є місяць, щоб очистити пляжі від нафти

Туристичний сезон в популярному індійському штаті Гоа стартує в жовтні. Але в цьому році він починається з проблем. Невідоме судно скинуло в прибережні води штату тонни відпрацьованих нафтопродуктів.

Скидання забруднюючих речовин в Аравійське море стався близько трьох днів тому. Потім під впливом вітру і хвиль відпрацьоване паливо змішалося з водою, утворивши специфічну смолистую масу, яка затягла кілька популярних пляжів Гоа. За оцінками вчених, товщина нафтового покриву, що утворився на пляжах, становить 15 сантиметрів.

Скидання відпрацьованих нафтопродуктів у відкритому морі є поширеною практикою в судноплавстві, однак цього разу кількість попали у воду відходів перевищила всі допустимі норми, відзначають в Національному океанографічного інституту Індії. Берегові служби зайняті пошуком судна-порушника.

До ліквідації наслідків виливу нафти підключені сотні комунальних службовців штату. Однак очистити пляжі від нафти їм поки не вдається - хвилі викидають на берег все нові нафтові відходи.

Туристи один за одним скаржаться пресі, що не можуть знайти чистого місця, навіть щоб підійти до води. За даними The Times of India, постраждала практично вся курортна зона Малабарського берега: район Банаулім - Велсао, куди входить популярний пляж Колва, пляжі Кандолім і Колангуті північніше бухти Агуада, Ашвем і моржів в районі гирла Чапора і інші місця відпочинку.

Індійські туроператори вже висловили побоювання, що новини про забруднення популярних пляжів можуть відбити у туристів бажання відвідати у цьому році курорти Гоа. Цей індійський штат є одним з найпопулярніших туристичних напрямків. Щорічно сюди приїжджає близько 2,5 мільйона туристів з Великобританії, Ізраїлю, Росії та інших країн.
02 сентября 2010, 12:13





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт