» Отдых » Новости туризма

МЗС РФ рекомендує росіянам не їздити в Грузію

    всего 84291 отеля

МЗС РФ рекомендує росіянам не їздити в Грузію

Міністерство закордонних справ Росії настійно рекомендує громадянам РФ утриматися від поїздок до Грузії. Це пов'язано з тим, що грузинська влада офіційно заявили про намір притягати до кримінальної відповідальності іноземців, які відвідали Абхазію і Південну Осетію.

Крім того, в коментарі офіційного представника МЗС Росії, розміщеному на сайті міністерства, йдеться про те, що "росіяни в сьогоднішній Грузії систематично стають жертвами сваволі незалежно від того, чи бували вони коли-небудь в Абхазії і Південній Осетії".

В кінці серпня МВС Грузії розповсюдило інформацію про те, що відвідування Абхазії й Південної Осетії без відома Тбілісі є кримінально караним злочином, оскільки вважається порушенням державного кордону. Іноземцям, які приїхали до Грузії після відвідування Абхазії чи Південної Осетії, загрожує штраф від $ 5000 до $ 25 000 або тюремне ув'язнення на термін до 5 років, якщо обвинуваченого запідозрять у співпраці з владою Сухумі і Цхінвалі.

Відповідно до закону "Про окуповані території", прийнятим грузинським урядом у жовтні 2008 року, "в'їзд іноземців на територію Абхазії допускається тільки з боку Зугдіді, а на територію Цхінвальського регіону тільки з боку Горі". Ті, хто в'їхав в республіки іншим чином, до Грузії не допускаються.

Представники міністерств закордонних справ Абхазії і Південної Осетії пояснили, що грузинським властям складно буде довести відвідування громадянами Росії цих республік. Справа в тому, що при в'їзді в Абхазію і Південну Осетію в паспорти туристів не ставлять ніяких позначок. Більш того, росіяни можуть приїжджати туди і за внутрішніми паспортами. Таким чином, як повідомляє Lenta. ru, щоб уникнути неприємностей на грузинському кордоні, громадянам РФ слід їздити в невизнані Грузією республіки за російськими паспортами, а в Грузію - по закордонному паспорту. Однак МЗС РФ все ж рекомендує відкласти поїздку в Грузію в ситуації, що склалася аж до повного її дозволу.
02 сентября 2010, 10:34





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт