» Отдых » Новости туризма

10 найбільш екологічно чистих країн

    всего 84291 отеля

10 найбільш екологічно чистих країн

На тлі недавніх лісових пожеж на території Росії, які порушили режим роботи авіатранспорту і підвищили рівень забруднення повітря в Москві, екологічний аспект став важливим фактором в плані залучення туристів. Такі явища, як пожежі та вулкани, поряд зі звичайним забрудненням повітря, можуть відлякати туристів, все більше цікавляться екологічною обстановкою приймаючих країн. Зрештою, кому захочеться відвідати брудний, наповнений смогом місто?

Сайт «Skyscanner», що порівнює дешеві авіарейси, розглянув десять самих чистих, зелених країн (за даними «The Economist»), які можуть пишатися гарним повітрям і водою.
1. Швейцарія
Немає нічого дивного в тому, що десятку найбільш екологічно чистих країн очолює Швейцарія, що славиться своїми озерами і горами. Якщо ви хочете насолодитися альпійської красою в мініатюрі, їдьте в село Вайтпод (WhitePod Village), незаймане відходами цивілізації місце, заховане в швейцарських горах. Невеликі печі, які топляться дровами, затишні ліжка і неповторний вигляд очікують відпочиваючих в цьому розкішному еко-кемпінгу,
2. Норвегія
«Заряджена природою» - так називає країну Туристичне управління Норвегії. Якщо ви зробите подорож по землі фіордів, то зрозумієте, чому обрано саме таку назву. Круті скелі йдуть у сині фіорди, водоспади спускаються по горах, створюючи ландшафт бездоганною краси. Самий кращий спосіб познайомитися з Норвегією - це піші прогулянки. Для таких походів не знайти кращого місця, ніж Берген. Можна також відправитися в подорож по країні на поїзді, який провезе вас через фіорди вгору по горах.
3. Швеція
сусідству з Норвегією, Швеція пропонує гостям насолодитися каскадом північного світла, білими піщаними пляжами, горами, луками і блискучим масивом 24000 островів. Швеція стала другою країною в світі, яка ввела еко-туризм. Вона також створила першу в Європі еко-маркування, що підтверджує рівень якості близько 180 місць відпочинку та розваг, під керуванням 80 еко-сертифікованих туроператорів по всій країні
4. Фінляндія
Фінська Лапландія - одне з останніх місць в Європі, яке здатне похвалитися незайманою природою, багатими лісовими масивами і сотнями незайманих озер. Гості Лапландії можуть насолодитися опівнічним сонцем, дивовижними пейзажами, побачити ведмедя або рись. Будучи раєм для туристів, котрі відпочинок в кемпінгу, байкерів та любителів піших прогулянок, Фінляндія нещодавно була названа «Newsweek» «найкращою країною в світі». Вона також являє собою прекрасне притулок від усіх справ і проблем.
5. Коста-Ріка
Коста-Ріка, розташована в Центральній Америці, вважається самої заповідною територією в світі, що зберегла 27% своїх земель, завдяки створенню заповідників, біологічних резерватів і національних парків. Коста-Ріка пропонує велику різноманітність екосистем і видів відпочинку: піші прогулянки через тропічні ліси, яким виповнилося понад мільйон років, походи на вулкани, рафтинг по річках, спостереження за ягуарами, рептиліями і різнокольоровими птахами

6. Австрія
Якщо ви хочете чого-небудь повчитися за час відпустки, відвідайте Калхкендлалм (Kalchkendlalm), саму незвичайну школу в Австрії. Вона розташована високо в горах, вершини яких вкриті снігом. Іграшкові міські будиночки в долині, густі ліси і скелясті кручі - тут ви зможете відвідати кулінарний урок під назву «хліб з малому»: спекти буханець свого власного хліба, подоїти корову і збити масло.
7. Нова Зеландія
З тих пір як герої Толкіна познайомили нас з Срезіземьем, Нова Зеландія з величезними відкритими просторами захоплюючих дух скелястих пейзажів, чудових пляжів, барвистих геотермальних і вулканічних явищ привернула до себе увагу всього світу. Рушайте в морське плавання на каяку через національний парк Абель Тасман (Abel Tasman National Park), уздовж унікального узбережжя між Марахау (Marahau) і Такако (Takaka), відвідайте бухти, пляжі і миси. Наметові табори стоять на всьому протязі маршруту, тому ви можете підпливати до берега і ставити намет в кінці кожного дня подорожі.
8. Латвія
Відвідайте «відкриту ферму», там ви зможете дізнатися як виходять продукти, взяти участь в екологічних чистому сільськогосподарському виробництві, купити свіжу й здорову їжу, яку ви не знайдете в міському супермаркеті. Виберіть одну з безлічі відкритих ферм: тваринницьку, ферму з вирощування грибів, рибне господарство та квіткову ферму. Туристи можуть зупинитися в чудових фермерських будиночках, зайнятися верховою їздою, відправитися в пішу прогулянку або в плавання на каное по численних латвійським озерам
9. Колумбія
Південноамериканська країна пропонує велику різноманітність варіантів відпочинку на природі: зайнятися дайвінгом серед колумбійських коралових рифів (які посідають третє місце в світі за своїми розмірами), побачити сніжні вершини, що піднімаються на 5000м серед вулканів, розслабитися в термальних водах природних гарячих джерел. Можна також відвідати кавовий район, звідки йде найбільший (легальний) експорт, і відправитися в еко-подорож по пагорбах і кавовим плантаціям на велосипеді або верхи на коні.
10. Франція
Альпійські гори, острівці на Атлантичному океані, незаймана сільська місцевість порадують вас у Франції. Одна з менш відвідуваних областей в країні, що заслуговує уваги, - це Лот Веллі на півдні Франції. Якщо ви хочете побачити рівнини або поля, ліси чи болота, підніжжя пагорбів, яри або долини вздовж річки Лот, що згинається на протязі 481 км уздовж долин, то це якраз той шлях, щоб познайомитися з чистою і зеленою Францією.
Які місця зайняли інші країни згідно Екологічному індексу (Environmental Performance Index):
  • Німеччина (разом із Словенією): 13-е місце
  • Великобританія: 15-е місце
  • Італія: 23-е місце
  • Росія: 28-е місце
  • Іспанія: 30-е місце
  • США: 39-е місце


Екологічний індекс враховує санітарію навколишнього середовища, біорізноманіття, рівень забруднення повітря, використання води, сільськогосподарські методи та способи, що застосовуються для запобігання зміни клімату.
02 сентября 2010, 09:50





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт