» Отдых » Новости туризма

Недорогі готелі та цікаві заходи приваблюють туристів в Таллінн

    всего 84291 отеля

Недорогі готелі та цікаві заходи приваблюють туристів в Таллінн

За перші шість місяців цього року Естонія прийняла на 10% більше туристів, ніж за той же період роком раніше. Лідером переваг мандрівників залишається Таллін: в його готелях зупинилося 554 700 чоловік, 88% з яких були жителями зарубіжних країн. Зростання турпотоку в естонську столицю склав 15%, і на 6% зросли доходи її готельного сектора.

У порівнянні з першою половиною 2009 року зросла кількість як іноземних (+16%), так і естонських (+7%) мандрівників, повідомляє novosti. err. ee. Всього туристи провели в Таллінський готелях 989 000 ночей.

Найбільше туристів (256 800 осіб) приїхало в Таллін з Фінляндії. Однак по зростанню турпотока лідирує Росія. Якщо за півроку число фінських туристів збільшилася лише на 16%, то росіян в Талліні стало більше на 47%, досягнувши 48 200 чоловік.

Досить численними гостями є шведи (25 000 туристів), хоча вони поступово втрачають інтерес до столиці Естонії (-1%). Помітно зменшилася кількість туристів з Норвегії (-11%). Зате німецькі, латвійські та британські мандрівники все частіше вибирають відпочинок в Талліні. Зростання турпотоку склав +17%, +10% і +6% відповідно.

Фахівці Таллінського департаменту підприємництва зазначають, що нинішній рік перевищує за цими показниками не тільки минулий, але і позаминулий, що вважався до сих пір рекордним. Зростанню популярності міста сприяло безліч заходів, які проводяться в рамках його підготовки до статусу культурної столиці, а також привабливі ціни, які пропонують готелі країни. Так, вартість проживання в двомісному номері в центрі Талліна починається від 28 євро, що є практично рекордної ціною для європейської столиці.
26 августа 2010, 14:50





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт