» Отдых » Новости туризма

Літній проїзний по Німеччині діє тепер також в Австрії та Швейцарії

    всего 84291 отеля

Літній проїзний по Німеччині діє тепер також в Австрії та Швейцарії

Німецькі залізниці (DB) знову ввели безлімітний річний місячний проїзний для поїздок всередині країни - Deutschland-Pass. Він стоїть 309 євро (торік було 299) для дорослих, 259 євро (у 2012 році - 249) для молоді до 27 років і 109 євро (раніше - 99) для дітей молодше 18 років. Однак разом з підвищенням ціни з'явилися нові переваги - абонемент тепер можна використовувати не тільки в Німеччині, але і в Швейцарії та Австрії.

Правда, екскурсію в кожну з цих двох країн треба укласти в два послідовних календарних дні, але і такий варіант являє собою відмінний шанс заощадити чимало грошей на досить високих цінах квитків у двох альпійських державах. Таким чином, DB вдалося відродити на літо, нехай і в дещо урізаному вигляді, зональний варіант європейського проїзного InterRail, який діяв у кількох сусідніх країнах. В одну з таких зон у свій час якраз входили всі три країни, де діє нинішній Deutschland-Pass.

При бажанні турист може проїхати і безпосередньо між Швейцарією та Австрією, але це призведе до того, що даний день буде зарахований для поїздок в обох країнах, і на кожну в підсумку залишається тільки по одному дню. Більш розумним варіантом представляється повернення щоразу до Німеччини (при цьому слід мати на увазі, що лінія Мюнхен - Цюрих захоплює кілька кілометрів австрійської території).

Крім того, існує варіант абонемента для двох дорослих, які подорожують разом - він стоїть 459 євро. Діти до 14 років можуть їхати в супроводі принаймні одного з батьків безкоштовно, якщо внесені до його проїзний. Таким чином, для сім'ї з дітьми квиток виходить надвигідним.

Квиток діє протягом місяця, але не далі 31 серпня. Проїзний не включає поїздки на нічних поїздах EC і CNL, проте ряд маршрутів в Німеччині обслуговуються вночі денними поїздами з сидячими місцями ICE, EC і IC.

За умовами квитка потрібно, щоб принаймні один сегмент поїздки був здійснений в магістральних поїздах ICE, EC або IC. Використання регіональних поїздів RB, RE, S-Bahn, IRE дозволено тільки в рамках стикувань з магістральними. Повернення або обмін проїзного можливий до початку терміну його дії зі сплатою збору в 15 євро.
13 июня 2013, 23:25





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт