» Отдых » Новости туризма

Туроператори розповіли, як хвилювання в Туреччині вплинули на турпотік українців

    всего 84291 отеля

Туроператори розповіли, як хвилювання в Туреччині вплинули на турпотік українців

Кількість українських туристів, що виїжджають до Туреччини, на сьогоднішній день через масові заворушення скоротилося приблизно на 10%, заявив директор туристичної компанії Поїхали з нами Олег Кулик.

" Жодної відмови або перенесення напрямки по Туреччині у нас немає, але люди, замість того, щоб звертатися по Туреччині, звертаються по інших країнах. Цей відтік на інші напрямки даний момент складає близько 10% ", - сказав він.

При цьому він зазначив, що його компанія щодня відправляє в Туреччину понад 100 осіб, при цьому туристи, які бронювали тури до початку хвилювань в Туреччині, не відмовляються від поїздок. А ті, хто планував влітку відпочивати в Туреччині, але не купив тур, вибирають інші напрямки.

Зі свого боку, комерційний директор компанії Тез Тур Аркадій Маслов зазначив, що у компанії реальних відмов практично немає: " ми або переносимо відпочинок на майбутні періоди, або на інший напрям ".

При цьому він повідомив, що збитки компанії Тез Тур в Україні в перші два місяці революції в Єгипті через скорочення турпотоків склали близько $ 3 млн.

" Ми змушені були знімати авіарейси, ми платили штрафи авіакомпаніям, ми платили штрафи готелям. Ми не говоримо про недоотриманий прибуток, а лише про прямі збитки ", - сказав він.

У той же час, за словами президента Ліги страхових організацій України Наталії Гудими, витрати туристів прямо або побічно понесені, зокрема, внаслідок військових дій, громадянських воєн і революцій не підлягають відшкодуванню.

" Якщо ви виїжджаєте в Єгипет і Туреччину, прислухайтеся до рекомендацій туроператора. Дотримуйтеся території готелю, не беріть участь у повстаннях, революціях, тому, що якщо внаслідок цього настане страховий випадок, то страхова компанія буде вправі вам відмовити ", - сказав вона.

Керуючий партнер юридичної компанії Волков і Партнери Олексій Волков сказав, чьл " немає ніякої загрози для туристів, які правильно користуються своїми туристичними поїздками і виконують рекомендації туроператора ".

" Станом на 3 червня в рекомендації МЗС чітко вказується, що рекомендується не брати участь в акціях протесту і демонстраціях. Нічого не говориться про те, що потрібно утриматися від поїздки ", - резюмував він.
12 июня 2013, 11:27





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт