» Отдых » Новости туризма

10 міфів про круїзи: викриття

    всего 84291 отеля

10 міфів про круїзи: викриття

Сайт NBC News уважно вивчив пропозиції круїзних компаній і розвінчав десять самих розповсюджених міфів, пов'язаних з круїзами.

1. Час бронювання круїзу не має значення

Є кілька способів придбати круїз за вигідною ціною. Можна дочекатися розпродажів "в останню хвилину", які компанії проводять з побоювань, що їх лайнери не будуть забиті пасажирами під зав'язку.

Недоліком такого підходу є те, що туристи не знають, коли саме пройде розпродаж і пройде вона взагалі, а знайти дешеві квитки і готелі прямо перед поїздкою буває проблематично.

Так що краще всього запланувати покупку на період з січня по березень, коли компанії пропонують круїзи по більш низьких тарифах.

2. Екскурсії від круїзних компаній коштують дешевше

Хоча багато людей вважають за краще купувати екскурсії у круїзних компаній, виходячи з міркувань найбільшої зручності, дешевше буде організовувати їх самостійно. Наприклад, Norwegian Cruise Line бере з туристів $ 99 за двогодинний тур з порту Чивитавеккья в Рим. Така ж поїздка у місцевих екскурсійних бюро обійдеться в $ 16.

3. У міжсезоння погода зазвичай погана

У міжсезоння зазвичай простіше купити дешеві авіаквитки до порту відправлення і забронювати готель на час до і після круїзу за більш вигідними цінами, знизивши загальні витрати на 50%.

У листопаді і початку грудня дешевше за все буде відправитися на Кариби, а осінь - час знижок на круїзи по Середземномор'ю і тихоокеанського північного заходу. На Гаваї ж найкраще поїхати в травні. Але, подорожуючи в міжсезоння, варто вивчити прогнози погоди. Наприклад, з кінця серпня по жовтень в Мексиканській затоці і Карибському басейні час ураганів.

4. Їжа в ресторанах на борту включена у вартість круїзу

Все більше лайнерів обзаводиться ресторанами преміум-класу, за відвідування яких доведеться заплатити додатково. На нових суднах Carnival, наприклад, доведеться доплачувати по $ 35 з людини за вечерю в Стейкхаус. Але деякі компанії на зразок Norwegian пропонують знижки "раннім пташкам", коли в 17:00 можна повечеряти вдвох за ціною за одного.

5. На всіх круїзах проводяться офіційні вечора

Не варто турбуватися про офіційних вечорах під час круїзу і купувати вечірню сукню чи брати в оренду смокінг. На більшості лайнерів такі заходи давно стали менш формальними, і там можна побачити гостей навіть в спортивних костюмах.

6. Спа-центри на круїзних судах виходять за рамки бюджету

Складно розслабитися, переживаючи про зайві доларах, витрачених на масаж. Але багато людей і не підозрюють, що ціни на спа-процедури падають під час стоянок (можна, наприклад, знайти пропозиції на кшталт "Три міні-процедури за $ 99").

Також варто регулярно перевіряти суднову розсилку, в якій нерідко зустрічаються знижкові пропозиції від спа-центрів. Не кажучи вже про те, що відвідування парних у фітнес-центрі входить у вартість круїзу.

7. Передплачені напої дозволяють заощадити

З цим все складно. Передплачені напої можуть стати справжнім порятунком для великих сімей або туристів, які подорожують в жаркі країни, де доводиться випивати незліченну кількість пляшок води. Але, подорожуючи удвох або на самоті, простіше буде самостійно поповнювати контейнер для води.

Також багато круїзні компанії дозволяють проносити на борт свої напої. Так що можна взяти з собою невелику сумку-холодильник і купувати напої під час зупинок.

Що стосується алкоголю, то його на вході зазвичай відбирають, і краще буде стежити за "щасливими годинами", під час яких багато коктейлі та алкогольні напої продаються зі знижкою.

8. Чайові давати не обов'язково

Чайові складають левову частку доходів офіціантів на суші; та ж система діє і під час круїзів. Багато компаній почали включати чайові у фінальний рахунок - зазвичай $ 11-12 з пасажира в день.

Так що, замовляючи напій в барі або біля басейну, варто перевірити рахунок, щоб не заплатити чайові двічі. Зазвичай прийнято залишати на чай близько 15% від суми рахунку.

9. Балкон в номері - нагальна потреба

Хоча наявність балкона робить каюту більш привабливою, круїзні компанії намагаються зробити затишніше і каюти без балконів. На лайнерах Disney Dream, наприклад, каюти оснащені "віртуальними ілюмінаторами", в яких на реальні види океану накладені персонажі мультфільмів.

Проте балкон іноді необхідний - наприклад, під час круїзу на Аляску або у випадку з людьми, які ненавидять натовпи народу біля басейну і потребують особистому просторі під відкритим небом. Однак, купуючи круїз, в якому велика частина часу проводиться на березі, або погода занадто легковажна, і бронюючи каюту з балконом, турист ризикує даремно витратити гроші.

10. Всі розваги на борту - безкоштовні

Опинившись на борту, туристи можуть бути буквально осліплені кількістю пропонованих розваг. Однак шанси того, що їм доведеться доплатити за заняття танцями або винні дегустації додаткові $ 10-15, досить великі.

Щоденний розклад всіх спеціальних програм зазвичай повідомляє пасажирам, які з розваг є платними, а які ні. Але, щоб не потрапити в халепу, краще підготуватися заздалегідь і ще вдома вивчити перелік пропозицій, щоб підготуватися до них, в тому числі і фінансово.
18 ноября 2012, 19:30





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт