» Отдых » Новости туризма

Що потрібно знати при виборі дитячого табору

    всего 84291 отеля

Що потрібно знати при виборі дитячого табору

Батькам часом буває важко вирішити, в який табір відправляти своїх дітей, в тому числі через відсутність необхідної інформації. Про це йшлося на прес-конференції в Москві, присвяченій проблемам дитячого відпочинку.

На сайтах, що пропонують дитячий відпочинок, не завжди є інформація про педагогічної програмі, проте це один з важливих чинників вибору місця відпочинку дитини. У більшості російських регіонів педсостав представлений студентами педагогічних і спортивних вузів. При цьому експерти вважають, що краще вибрати для дитини табір, який має власну школу вожатих.

Звертаючись в турагентство за путівкою, батькам слід уточнити свої пріоритети - фізичний розвиток дитини або отримання ним нових знань - і виходячи з цього вибирати табір. Важливо дізнатися, чим діти будуть займатися протягом дня, крім їжі та сну. Також батькам варто розповісти про вподобання дитини, психологічних і фізичних проблемах, чи був він коли-небудь в таборі і про особливості поведінки, щоб фахівці змогли правильно підібрати програму. Не варто замовчувати про проблеми, так як ця інформація тільки допоможе вихователю знайти з дитиною спільну мову і адаптувати його до життя в таборі.

Крім того, батьки повинні познайомитися з тим, хто буде безпосередньо спілкуватися з дитиною в таборі, і уточнити, як довго педагоги співпрацюють з табором. Якщо вихователь працює кілька сезонів - це показник якості, як табору, так і співробітника. Оскільки для багатьох батьків критерієм вибору місця відпочинку дитини є ціна, важливо пам'ятати, що в недорогих таборах персонал, як правило, не навчений і складається виключно зі студентів.

Варто також уточнити кількість дітей на одного вихователя. Для молодшого шкільного віку це має бути один дорослий на 5-7 дітей максимум; старшого - один дорослий на 10 дітей. Малюків до 7 років фахівці в області дитячого відпочинку не радять відправляти в табір, так як досвід життя окремо від мами у дитини зовсім невеликий.

Дітям можуть відмовити у путівці, якщо перебування дитини в таборі загрожує безпеці інших дітей (різного роду карантини); якщо у дитини є психологічні відхилення, агресія по відношенню до інших людей; за віковим критерієм (якщо дитина ще мала для певної програми або навпаки вже переріс її); через відсутність необхідних документів. Турфірма може запросити дитину для бесіди з представником табору, в який він поїде, для визначення кращої програми відпочинку.

За словами експертів, найпоширенішими страхами батьків при відправці дітей у табір є боязнь втрати контролю над дитиною, можливі фізичні каліцтва на відпочинку і страх укусу кліща.
07 июня 2012, 12:41





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт