» Отдых » Новости туризма

Українці отримують польські візи для нелегальних поїздок в інші країни Шенгену

    всего 84291 отеля

Українці отримують польські візи для нелегальних поїздок в інші країни Шенгену

Громадяни України отримують польські візи, які використовують для поїздок в інші країни Шенгенської зони.

Про це пише сьогодні польська Gazeta Wyborcza.

Видання зазначає, що українці отримують візи в рамках введених 4 роки тому спрощених систем працевлаштування в Польщі, проте насправді частина з них не працюють у Польщі, а їдуть далі на Захід.

"Українці декларують намір працювати у нас. Роблять це для того, щоб неправомірно отримати в польських консульствах візи на території Польщі. Пізніше намагаються дістатися до інших держав Євросоюзу. Там знаходять роботу, щоправда, нелегальну, але за значно більші гроші, ніж у нас ", - пише газета.

Прес-секретар Карпацкого відділу прикордонної служби Польщі Марек Ярошинський заявив виданню, що за останні місяці лише їх відділ зафіксував кілька десятків таких випадків.

Газета відзначає, що більшість затриманих українців добровільно погоджуються на покарання у вигляді умовного терміну ув'язнення та заборони в'їзду до Польщі на рік.

Нагадаємо, Польща ввела спрощений режим працевлаштування для громадян України, Білорусі та Росії в липні 2007 року. З того часу польські роботодавці зареєстрували для українців 0500000 заявок на роботу, в тому числі в минулому році 170 тисяч.

За оцінками експертів, реально на роботу в Польщу могли приїхати не більше 135 тисяч українців, які отримали національні візи.
11 августа 2011, 21:02





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт