» Отдых » Новости туризма

Єврокомісія просить шенгенські країни видавати українцям багаторічні візи

    всего 84291 отеля

Єврокомісія просить шенгенські країни видавати українцям багаторічні візи

Європейський комісар Сесіллія Мальмстрем, яка курує питання внутрішніх справ і спільної візової політики європейських країн, звернулася до урядів усіх шенгенських країн з проханням видавати українських громадянам якомога більше " довгих " віз.

Лист Мальмсрем, адресований міністрам закордонних справ і міністрам внутрішніх справ європейських країн, є закритим документом, кореспонденту Европравди вдалося коротко ознайомитися з його текстом.

Комісар підкреслила, що, не дивлячись на триваючі переговори між Україною та ЄС про повне скасування візового режиму, країнам- членам ЄС потрібно активніше використовувати існуючі механізми.

Зокрема, в Єврокомісії підкреслюють, що країнам - членам слід використовувати своє право видавати багаторічні візи набагато активніше, ніж це відбувається сьогодні, а також вимагати менше документів у що звертаються за візою.

У коментарі ЕвроПравде комісар підтвердила, що направляла таке звернення.

" Я послала лист всім країнам членам, в которосм сказала, що ви можете використовувати максимальні можливості, надані візовим кодексом для ослаблення ввізового тиску на українських громадян. Я знаю, що некториє країни показують успіх в цьому, але не всі "

Офіційна статистика видачі українцям багаторічних віз зараз не оприлюднюється, але відомо, що цей відсоток невеликий по більшості країн за рідкісним винятком (у числі найбільш держав, найбільш активно видають багаторічні візи - Польща, Чехія, Словаччина)

Дипломатичне джерело пояснив ЕвроПравде, що це звернення формально носить рекомендаційний характер для країн-членів, але більшість консульств в Україні підтвердили, що мають намір дотримуватися цих рекомендацій.
18 июня 2014, 12:16





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт