» Отдых » Новости туризма

Оформлення візи до Туреччини займає два місяці і вимагає багато документів

    всего 84291 отеля

Оформлення візи до Туреччини займає два місяці і вимагає багато документів

Як повідомлялося раніше, Росія і Туреччина взаємно скасували візові режими. Тепер відвідувати Туреччину з туристичними цілями на строк до 30 днів можна без візових формальностей та оплати збору. Але і перш ці поїздки не були проблемою: віза видавалася прямо в аеропорту за $ 20. Однак в Туреччину приїжджають не лише туристи за путівками.

Ця країна популярна у росіян, які раніше відправляли туди сім'ї надовго, оскільки колишня віза після прибуття дозволяла перебувати в країні 2 місяці і була багаторазовою. Тепер організувати такий відпочинок стає надто складним, а економіка Туреччини у свою чергу позбавляється тих відпочиваючих, який знімають апартаменти на більшу частину літа.

Соб. корр. Travel. ru спробував безпосередньо в посольстві отримати відповідь на питання, яким чином можна приїжджати до Туреччини на строк, що перевищує 30 днів.

Як пояснили в дипмісії, для подачі документів на турецьку візу потрібно надати пакет документів, що включає виписку з банківського рахунку або довідку про доходи. Крім того, потрібно підтвердження з готелю (підійде роздруківка з системи бронювання), а якщо мова йде про апартаменти, то необхідно надати оригінал договору з завіреним підписом власника.

Особиста присутність всіх шукачів (якщо йдеться про сім'ю) при подачі документів не обов'язково, достатньо одного з в'їжджають з довіреністю від решти у вільній формі, але довіреною особою може виступати тільки родич.

Сама ж головна складність отримання турецької візи полягає в тому, що її оформлення займає два місяці. В даний час усіма візовими питаннями Туреччини в Москві відає лише один співробітник, при цьому щодня візи (в основному робітники) запрошують близько сотні людей.

Прискорити оформлення, наприклад, заплативши подвійний тариф, неможливо: турецькі візи безкоштовні, тому видаються в порядку загальної черги без будь-якої оплати.

Таким чином ті, хто планує вирушити до Туреччини влітку і надовго, повинні подавати документи вже прямо зараз.
13 апреля 2011, 09:08





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт