» Отдых » Новости туризма

Кількість виданих українцям шенгенських віз зросла в 2,5 рази

    всего 84291 отеля

Кількість виданих українцям шенгенських віз зросла в 2,5 рази

У 2010 році громадяни України отримали 1100000 шенгенських віз, що в 2,5 рази більше, ніж три роки тому.

Про це сьогодні, 12 квітня, на прес-конференції заявив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин.

"У 2010 році видали 1100000 шенгенських віз громадянам України. Для порівняння, в 2007 році було видано тільки 435 тис. Тобто ми бачимо, що в 2,5 рази за три роки", - заявив Волошин.

При цьому він повідомив, що кількість виданих безкоштовно віз за цей період збільшилася до 40%: "На сьогоднішній день четверо з 10 громадян України, які звертаються за шенгенською візою, отримують їх безкоштовно. Як ви знаєте, це згідно з угодою про спрощення візового режиму між Україною та ЄС, який діє з січня 2008 року, журналісти, студенти і цілий ряд інших категорій громадян України мають право на отримання безкоштовних віз ".

Волошин також підкреслив, що МЗС дуже уважно стежить за виконанням цього договору, і нагадав, що якщо права журналістів на сьогоднішній день в цих питаннях обмежуються, МЗС готове жорстко і оперативно реагувати на такі випадки.

Як повідомлялося, сьогодні стало відомо, що Україна і ЄС починають переговори щодо розширення застосування спрощеного візового режиму.
12 апреля 2011, 14:20





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт